UFC

(VIDEO) Jon Jones te večeri započeo je svoju vladavinu: Rekord koji je tada postavio i dalje stoji

Mauricio ‘‘Shogun‘‘ Rua (desno) vs. Jon Jones

 Screenshot (youtube, Ufc)
Jon Jones još je 2011. godine došao do UFC-ove titule u poluteškoj kategoriji

Početkom drugog mjeseca 2011. godine, Jon Jones se zaputio u Las Vegas nastupiti na UFC 126 eventu. Tamo ga je čekao tada neporaženi borac (12-0), poznat po svojim jako dobrim hrvačkim vještinama.

Bio je to Ryan Bader koji se trebao pokazati najtežim ispitom u dotadašnjoj Jonesovoj karijeri. Nije se Jones ipak previše namučio s Baderom i porazio ga je ‘‘submissionom‘‘ u drugoj rundi. Neposredno nakon što je taj meč završio, objavljena je vijest o ozljedi Rashaa Evansa koji se trebao boriti protiv Mauricia ‘‘Shoguna‘‘ Rue za titulu UFC-ove poluteške kategorije. Evans je morao otkazati nastup, a Jonesu se ponudila prilika da uskoči na ‘‘short notice‘‘ i postane najmlađim prvakom u povijesti UFC-a.

Jones je bio u nevjerici, ali naravno da takvu priliku nije mogao odbiti. Samo mjesec i pol nakon pobjede nad Baderom, Jones se našao u kavezu s legendarnim ‘‘Shogunom‘‘. Tada 23-godišnji Jones doslovno je prošao kroz Brazilca.

Tehničkim nokautom u trećoj rundi Jones je došao do najveće pobjede u karijeri i postao je najmlađim prvakom u povijesti UFC-a. Prekid je nastupio gotovo pa točno na polovici borbe na pet rundi, a Jones je serijom udaraca iz gornje pozicije prisilio suca na prekid.

Još prije nego je ‘‘Shogun‘‘ završio na tlu, bilo je vidljivo da se prekid bliži. Brazilac je djelovao uništeno, a Jones je ‘‘namirisao krv‘‘ i prezentirao svu raskoš svojih tehnika.

Bio je to trenutak za povijest, a niti 12 godina kasnije nitko nije skinuo Jonesov rekord za najmlađeg prvaka u povijesti UFC-a. Jones će kroz nešto više od dva tjedna debitirati u teškoj kategoriji i pokušat će osvojiti titulu unutar ‘‘kraljevske‘‘ kategorije. Ususret toj borbi, UFC nas je odlučio podsjetiti kako je Jones demolirao ‘‘Shoguna‘‘.

Video se nalazi ispod ovog teksta, a uvijek vrijedi pogledati kako je mlađahni Jones odradio fantastičan nastup na najvećoj pozornici.

Linker
04. svibanj 2024 06:37