UFC

(VIDEO) Jones se vratio na društvene mreže i pokazao kako provodi vrijeme: 'Ovo je moja terapija!'

Jon Jones
 screenshot/Twitter
Nešto manje od dva tjedna prošlo je od posljednjeg incidenta Jona Jonesa i upravo toliko bilo je potrebno da se on vrati na društvene mreže. Napravio je to objavama koje su u skladu onim ranijim i to tako da je pokazao čime se bavi u ovo vrijeme izolacije, gdje slobodnog vremena ima i više nego što mu je potrebno.

"Dok svi radimo na razumijevanju i suočavanju sa stresom i problemima u kojima se trenutno nalazi naš svijet, želim vam reći kako sam zaista razočaran što sam opet postao izvor negativnih naslova. Posebno u ovim teškim vremenima. Razočaran sam što sam iznevjerio ljude do kojim mi je najviše stalo, moju obitelj, prijatelje i fanove", rekao je Jon Jones u svom prvom obraćanju nakon novog incidenta koji se dogodio 26. ožujka. UFC-ov prvak poluteške kategorije tim putem je vozio u alkoholiziranom stanju te je kod sebe imao vatreno oružje iz kojeg je, prema izjavama svjedoka, ispalio jedan pucanj.

Vožnju u alkoholiziranom stanju je priznao i time je čini se izbjegao slučaj gore spomenutog korištenja oružja, a odmah je saznao i kaznu. 96 sati kućnog pritvora tijekom kojeg će oko gležnja imati uređaj za praćenje. Tome je pridodana godina dana uvjetne kazne i 90 dana izvanbolničke terapije koja će se zbog pandemije koronavirusa odvijati preko video poziva te 48 sati društveno korisnog rada. Što se tiče onog sportskog dijela, čini se kako UFC neće poduzimati neke dodatne mjere kao što je eventualna suspenzija ili oduzimanje pojasa prvaka. U takvoj situaciji Jones se mogao vratiti svojoj svakodnevici, a sad je pokazao kako ona u vrijeme karantene izgleda.

Za početak je na Twitteru pokazao svoju novu zanimaciju koju najbolje možemo opisati kao "off road" vožnja romobilom. Video je nastao u pustinji, iz čega je vrlo jasno kako se Jon ne nalazi u svom domu, što su mu mnogi fanovi u komentarima napomenuli. Upitali su se nije li Jones u kućnom pritvoru, no čini se da je to već odradio, budući da nije navedeno kad spomenutih 96 sati (četiri dana) trebaju startati.

"Definitivno sam pronašao novi hobi. Sad moram nabaviti GoPro kameru pa vam pokazati kako je ovo zabavno", rekao je Jones, koji je dobio i jednu duhovitu primjedbu kako će postati prva osoba uhvaćena u vožnji pod utjecajem opijata na romobilu.

Nedugo nakon toga, Jones se prebacio na Instagram, gdje je fanove upoznao s drugim hobijem, gađanjem lukom i strijelom. To je naveo kao svoju terapiju, a dodao je i kako tim putem daje svoj prilog "Izazovu WC papira". Naime, Jones je gađao rolu istog. Iako ih je bilo manje nego kod prvog videa, i ovdje smo primijetili negativne komentare onih koji Jonesu prigovaraju takav odnos prema WC papiru, jednom od najtraženijih artikala tijekom trenutne krize. No, Jones je navikao na one koji u svakoj njegovoj objavi pronalaze nešto negativno i teško da će na tako što reagirati.

Linker
06. svibanj 2024 22:26