UFC

(VIDEO) Kakav će ovo event biti! Pogledajte ‘trailer‘ za spektakularni UFC 290

Alexander Volkanovski (lijevo) i Yair Rodriguez

 Screenshot (youtube, Ufc)
Nevjerojatno dobar ‘‘fight card‘‘ čeka nas u sklopu UFC 290 priredbe

UFC je održao svoj ‘‘PPV‘‘ event u šestom mjesecu, a UFC 289 održan u Vancouveru ponudio je vrlo uzbudljivu večer borbi. Sljedeći veliki UFC-ov event čekati ćemo nešto manje od mjesec dana, odnosno sve do 8. srpnja (sedmi mjesec).

UFC će tada održati UFC 290 event, a T-Mobile Arena u Las Vegasu bit će domaćin tog spektakla. Mnogi vide UFC 290 event kao ponajbolji ovogodišnji event, barem na papiru. Fantastični mečevi krase tu priredbu, a program će predvoditi obračun između Alexandera Volkanovskog i Yaira Rodrigueza.

Ulog je titula prvaka u perolakoj kategoriji, a obojica u meč zapravo ulaze noseći pojas. Alexander Volkanovski vladar je te kategorije, ali Yair Rodriguez je u drugom mjesecu postao privremenim prvakom kategorije. UFC je odlučio imenovati ‘‘interim‘‘ prvaka jer se Volkanovski u drugom mjesecu borio za pojas u višoj, lakoj kategoriji.

Nije ‘‘Volk‘‘ uspio poraziti Islama Makhacheva i brzo se vratio u svoju matičnu kategoriju unutar koje će tražiti petu obranu titule. Nikada Volkanovski nije poražen unutar perolake kategorije, ali neće mu biti lako protiv Yaira Rodrigueza.

Meksikanac je nevjerojatno nezgodan borac za kojeg se jako teško pripremiti. Rodriguez posjeduje strašno širok repertoar tehnika kojima može ugroziti svoje protivnike, a uz sjajnu tehniku, krase ga brzina i borbeni duh. Bit će to jedan sjajan meč između dvojice ponajboljih boraca u kategoriji, a fanastičan će biti i ostatak programa.

Brandon Moreno također će braniti svoj pojas, ali u muha kategoriji. Protivnik će mu biti Alexandre Pantoja, borac koji je već dvaput porazio Morena. Jednu pobjedu upisao je u sklopu ‘‘TUF-a‘‘ i taj meč ne vodi se kao profesionalni meč. Moreno neće imati lak zadatak, ali Meksikanac se kroz posljednjih par godina etablirao kao najbolji borac muha kategorije i Pantoja će se morati potruditi puno više da bi upisao novu pobjedu nad Morenom.

Čekaju nas i novi nastupi Roberta Whittakera (vs. Dricus Du Plessis), Jalina Turnera (vs. Dan Hookera), a na UFC 290 event umiroviti će se legendarni Robbie Lawler.

Što reći, osim da se morate strpiti još neko vrijeme. Zasad vam UFC može ponuditi samo najnoviji ‘‘trailer‘‘ za taj spektakularni UFC 290 event.

‘‘Trailer‘‘ se nalazi ispod ovog teksta.

Linker
03. svibanj 2024 23:46