UFC

(VIDEO) Kakav gaf glavnog suca na sinoćnjem UFC-ovom eventu: Cruz i Cormier zazivaju promjene

Keith Peterson i Ronnie Lawrence (donji)

 Screenshot (twitter, Ufc)
Keith Peterson sinoć je prekinuo meč iako nije došlo do tapkanja ili gubitka svijesti

Sinoćnji UFC on ESPN 47 event osim po sjajnim nastupima nekih boraca, ostat će upamćen i po gafu glavnog suca Keitha Petersona. Peterson je na preliminarnom dijelu priredbe sudio meč između Daniela Arguete (9-1, 1-1 UFC) i Ronnieja Lawrencea (8-2, 2-1 UFC), a veliku pogrešku napravio je sredinom prve runde.

Argueta je bio u gornjoj poziciji u parteru i zaključao je ‘‘giljotinu‘‘ kojom je pokušavao prisiliti Lawrencea na predaju. Keith Peterson uhvatio je ruku Lawrencea kako bi provjerio je li borac ostao bez svijesti. Petersonu se učinilo da je Lawrence u tom trenutku tapkao i odlučio je prekinuti meč.

Lawrence je odmah protestirao zbog kontroverznog prekida, a uslijedila je provjera. Pregledavala se snimka, a pogreška Keitha Petersona donekle je ispravljena. Argueta je ostao bez pobjede, a meč je okončan ‘‘no contestom‘‘, odnosno bez službenog pobjednika. Dobra je stvar što Lawrenceu neće biti upisan poraz, ali Keith Peterson ipak je napravio štetu obojici boraca.

‘‘Nitko od nas nije savršen, ali ovo se konstantno događa. Kada će doći do promjena? Borci su i dalje jedini koji trpe štetu? Oni su uložili puno truda u ovo, a uložili su i puno novca. Ali ponavljam, nitko nije savršen.‘‘, rekao je Dominick Cruz koji je obavljao ulogu komentatora.

Cruz još od 2020. godine gaji određeni animozitet prema Keithu Petersonu jer smatra da je Peterson prerano prekinuo njegov meč protiv Henryja Cejuda. Cruz je tada optuživao Petersona da je zaudarao po alkoholu i cigaretama, a sada je iskoristio priliku da dodatno kritizira Petersona. Kritike su ipak opravdane ovaj put, a s Cruzom se složio i Cormier.

‘‘Ovo je zapravo apsurdno, sudac je napravio užasnu pogrešku i okončao je meč, iako je bilo jasno da dečko nije tapkao. Slažem se s Dominickom Cruzom, nešto se mora učiniti. Ne možete činiti ovakve pogreške. Ta ruka bila je spremna na tapkanje, a sudac je samo morao pričekati.‘‘, napisao je Cormier putem Twittera.

Keith Peterson dodatan bijes navukao je i svojom reakcijom nakon proglašenja ‘‘no contesta‘‘. Nije se sudac čak niti ispričao borcima koje je oštetio, nego je brzinski napustio kavez. Uistinu neslavni trenuci ovog poznatog suca.

Linker
07. svibanj 2024 13:34