UFC

(VIDEO) ‘Kako je to moguće, dao sam mu svaku rundu!‘: Pogledajte Khabibovu reakciju na Yanov poraz

Khabib Nurmagomedov

 Instagram (freak Mma)
Khabib Nurmagomedov bio je iznenađen, a pomalo i frustriran činjenicom da je njegov sunarodnjak izgubio

Islam Makhachev oduševio je svojim nastupom protiv Charlesa Oliveire. Beneil Dariush također je oduševio pobjedom protiv Mateusza Gamrota. Impresivan je bio i Aljamain Sterling, iako se Dillashaw ozlijedio na samom početku meča.

Belal Muhammad također je odradio jedan od najimpresivnijih nastupa na UFC 280 eventa, ali ponajviše se priča o borbi koju su pružili Sean O‘Malley i Petr Yan. Da, bio je to sjajan meč, ali ‘‘prašina‘‘ se podigla zbog sudačke odluke.

Dva suca vidjela su O‘Malleyja kao boljeg, a jedan je borbu bodovao u korist Yana. Niti jedan predstavnik svjetski poznatih MMA medija ne slaže se s tom odlukom, a mi smo odlučili potražiti mišljenje vas čitatelja preko ankete u kojoj i dalje možete glasati klikom na LINK.

Naši čitatelji debelo naginju ka Yanu kao borcu koji je trebao slaviti. Nakon 1272 glasa u anketi, Yan je dobio 63 posto glasova, dok je O‘Malley na 26 posto. 11 posto onih koji su sudjelovali u anketi smatra da je borba trebala završiti neriješenim ishodom.

Prva runda najspornija je u cijelom meču. Statistika značajnih udaraca blago naginje u korist O‘Malleyja (23-19), ali mnogi smatraju da je Yan rundu trebao dobiti na osnovu rušenja koje je upisao i kontrole koja je trajala ukupno 70 sekundi, što čini 23 posto ukupnog trajanja runde.

Neki poput Henryja Cejuda podijelili su svoju reakciju, točnije iznenađenje takvom sudačkom odlukom. Puno je zapravo boraca koji se ne slažu s odlukom, a društvenim mrežama kruži snimka Khabibove reakcije.

Neporaženi, ali sada umirovljeni dagestanski borac bio je više nego iznenađen. Već onog trenutka kad je shvatio da se radi o podijeljenoj sudačkoj odluci, Khabib je bio iznenađen. Vjerojatno je Khabib vjerovao da će Yan ipak slaviti na dvije sudačke kartice, ali kad je O‘Malley pročitan kao pobjednik, Nurmagomedov je ostao u šoku.

‘‘Kako? Ne, kako? Kako je to moguć, brate? Ja sam mu dao svaku rundu. Da, bilo je tijesno, ali svaka runda je bila njegova.‘‘, govorio je Khabib pripadnicima tima koji je pratio Islama Makhacheva na UFC 280 eventu.

Vjerojatno je puno vas reagiralo kao i Khabib, ali na kraju krajeva, bio je to tijesan meč koji je mogao otići na obje strane. Riječ ‘‘krađa‘‘ je pregruba za ovaj kontekst. Moguće da su suci pogriješili, ali o ‘‘krađi‘‘ nema govora.

Linker
20. travanj 2024 18:22