UFC

Joe Rogan o borbi Yana i O‘Malleyja: ‘Koliko zapravo vrijede rušenja bez nanesene štete?‘

Joe Rogan

 Screenshot (youtube, The Joe Rogan Experience)
Najpoznatiji UFC-ov komentator također je prokomentirao kontroverzni ishod ovog meča

64 naprema 26 posto u korist Petra Yana. Tako ste glasali u našoj anketi, u sklopu koje smo vas pitali koga vidite kao pobjednika borbe između Petra Yana i Seana O‘Malleyja. 10 posto glasova otišlo je u korist neriješenog ishoda. I dok se većina UFC boraca slaže da je Yan uistinu zaslužio pobijediti, neki poput Michaela Bispinga istaknuli su kako shvaćaju zašto je Yan pobijedio.

Među onima koji su također iskazali svoje mišljenje sada se našao i Joe Rogan. Najpoznatiji UFC-ov komentator nije odrađivao ulogu komentatora na UFC 280 eventu zato što već neko vrijeme ne odrađuje PPV evente koji se odvijaju izvan SAD-a. Meč O‘Malleyja i Yana je pogledao i u svom podcastu odlučio se osvrnuti na ishod borbe koja povlači pregršt rasprava.

‘‘Bio je to jako tijesan meč, a Sean je definitivno uzdrmao Yana nekoliko puta, pogodio ga je sjajnim udarcem koljenom, uzdrmao ga je. Pitanje je: Koliko vrijede rušenja? Koliko je zapravo kontrola vrijedna? Rušenja bez konkretnije štete, kolika je vrijednost u tome? Ne osporavam da sam mislio da je Petr Yan trebao pobijediti, zato što mislim da je on trebao pobijediti. Ali tu su rušenja bez štete protiv štete učinjene u stojci, jer ‘Sugar‘ je više pogađao u stojci i imao je velike trenutke. Yan je također imao svojih trenutaka, uzdrmao ga je sjajnim udarcem ljevicom. Nameće se pitanje koliko vrijede ta rušenja i kontrola.‘‘, rekao je Rogan.

U sklopu svog podcasta, Rogan je ponovno kritizirao sistem bodovanja u MMA-u. Dugo već Rogan govori kako bodovanje preuzeto iz boksa nema smisla u MMA-u, a toga se dotaknuo na primjeru borbe Aljamaina Sterlinga i T.J. Dillashawa.

‘‘Prva runda između Sterlinga i Dillashawa, to je bila tako dominantna runda. Kako to bodovati? Je li to 10-7? Možda 10-6? To je u potpunosti Aljamainova runda. Prebio je Dillashawa, srušio ga je, izdominirao, uzeo mu je leđa i pretukao ga je. Kako to bodovati? Možemo li to bodovati na bolji način uz bolji sistem?‘‘, komentirao je Joe.

Runda je na sve tri sudačke kartice bodovana rezultatom 10-8 u korist Sterlinga, a Rogan očito smatra da je Sterlingova dominacija bila puno veća od toga, ali jako rijetko viđamo 10-7 runde u MMA-u, a 10-6 vjerojatno nikad.

Linker
26. travanj 2024 20:27