UFC

(VIDEO) ‘Kakva budala može reći da je sudac prerano zaustavio borbu?‘: Aspinall oštro prema kritičarima

Tom Aspinall v Curtis Blaydes

 Screenshot/gol.hr
Privremeni UFC prvak teške kategorije smatra da je Marc Goddard odradio odličan posao

Tom Aspinall obranio je titulu privremenog prvaka UFC-ove teške kategorije ekspresnom nokaut pobjedom nad Curtisom Blaydesom. Na sinoćnjoj UFC 304 priredbi u Manchesteru, u Engleskoj, Britanac je oduševio domaću publiku pred punom Co-op Live arenom.

Kao što smo već i navikli od Aspinalla, gledali smo jedan kratak meč. Ovo mu je bila čak sedma UFC pobjeda koju je ostvario u samoj prvoj rundi borbe. Izgledalo je kao da je povezao prednji i zadnji direkt, ali na usporenoj snimci se može vidjeti kako je samo prednja ruka čisto sjela i da je zato Blaydes pao.

Britanac je silovito navalio i u svega par sekundi nanizao desetak ‘‘ground-and-pound‘‘ udaraca u glavu. Sudac je odlučio prekinuti borbu i time je vjerojatno spasio Amerikanca od potpunog nokauta i nepotrebne štete.

‘‘Razor‘‘ Blaydes žalio se na prekid, a mnogima se činilo kako mu je sudac mogao dati još malo vremena da se pokuša vratiti u meč.

Aspinall je na konferenciji za medije poslije eventa izjavio da nema govora u preranom zaustavljanju meča i da je sudac Marc Goddard odradio dobar posao.

‘‘Kakva budala može to (da je sudac prerano zaustavio) reći? Rušio sam ga sa jedan-dva kombinacijom, licem je okrenut prema podu i ima 115kg na leđima i uputio sam 7-8 čistih udaraca. Gdje može ići? Može jedino ići na spavanje. Zar ćemo pustiti da se to dogodi ili ćemo paziti na sigurnost boraca? Nije se mogao inteligentno braniti, odlično suđenje Marca Goddarda.‘‘, zaključio je Aspinall.

Kako je to izgledalo, možete pogledati OVDJE.

Linker
10. rujan 2024 07:02