UFC

(VIDEO) Khabib Nurmagomedov izdominirao Lukea Rockholda u grapplingu!

Khabib Nurmagomedov, Luke Rockhold

 Screenshot(Youtube, Xcellentmma2)
Khabib je još jednom pokazao svoje izvanredne grappling vještine

Snimka koja kruži internetom pokazuje bivše UFC prvake kako zajedno "grapplaju" pripremajući Lukea Rockholda na meč s Paulom Costom. Na početku videa Khabib drži Rockholda prikovanog leđima za pod i njegove uzaludne pokušaje da se oslobodi zahvata i ustane. Drugi dio snimke prikazuje Khabiba kako lovi Rockholda i ponovno ga ruši na pod. Trening je prošao u zabavnoj atmosferi, a moglo se čuti borce kako dobacuju jedan drugome.

"Nemoj se previše opustiti Khabib" - dobacio je Rockhold, na što mu je ovaj odgovorio: "Nedostajao si mi pa te sada grlim brate.".

Rockhold je napravio trogodišnju pauzu od borbi kako bi oporavio svoje tijelo i glavu, a za povratak je izabrao protivnika koji mu nikako ne odgovara. U posljednje četiri borbe Luke je ostvario pobjedu samo protiv Davida Brancha, a gubio je od Michaela Bispinga, Yoela Romera i Jana Błachowicza. Sve tri spomenute borbe izgubio je nokautom tako da će morati biti izrazito oprezan što se Paula Coste tiče jer je on poznat po svojoj udaračkoj sposobnosti i nokautima.

Paulo Costa je poznat po velikom skidanju kilograma prije samoga meča, a u razdoblju od vaganja pa do same borbe znao je vratiti i do 15 posto tjelesne mase. Znao je i prekoračiti težinu na samome vaganju, a Luke Rockhold ga je upozorio kako neko veće prekoračenje težine ipak neće tolerirati.

Krajnji cilj Rockholda nije samo da se natječe; on također želi napasti pojas srednje kategorije koji drži Israel Adesanya, što je i glavni razlog zašto je izabrao povratničku borbu visokog rizika.

"Želim pokazati da mogu opet biti izazivač za pojas. To je jedini razlog zašto sam ovdje. Jedini razlog zašto se vraćam borbama je taj da se borim protiv Israela i osvojim pojas. Imam iskustva, već sam dovodio svoje tijelo do krajnjih granica i znam što mogu napraviti."

Linker
20. travanj 2024 16:29