UFC

(VIDEO) Khabib o okršaju Makhacheva i Volkanovskog: ‘Dovedite ga, tu smo. Možete dovesti i King Konga, nije važno!‘

Islam Makhachev i Khabib Nurmagomedov

 Screenshot/Twitter (Khabib Nurmagomedov)
Nurmagomedov nije fasciniran novim-starim protivnikom, tvrdi da je Islam spreman boriti se sa svakim tko postigne odgovarajuću težinu

U srijedu ujutro borilačkim je globusom gromoglasno odjeknula vijest o tome kako je došlo do promjene po pitanju glavne borbe večeri na predstojećoj UFC 294 priredbi i kako će, umjesto ozlijeđenog Charlesa Oliveire, s Islamom Makhacevim u oktogon ponovno ući Aleksander Volkanovski. Bit će to njihov drugi sudar u istoj kalendarskoj godini, nakon što je, sredinom veljače, Dagestanac slavio u tijesnom meču i tako obranio naslov prvaka u lakoj kategoriji. Brojni borci, treneri i analitičari oglasili su se o novonastaloj situaciji i riječima hvale podržali hrabar potez Volkanovskog koji na "short notice" ulazi u kavez s borcem kao što je Islam, a među posljednjima se javio Khabib Nurmagomedov, koji je, pak, očekivano, fokus stavio na svog nasljednika.

"U redu, ovo je trenutna situacija. Islam je svjetski prvak u ovom trenutku. Ako netko može postići 155 funti (70 kilograma), a UFC kaže da je ovaj tip (Volkanovski) izazivač, koga briga?", rekao je Khabib u videozapisu objavljenom na njegovom Twitter profilu, a upravo u tim trenucima mu se na snimci pridružio i sam Makhachev, s kojim se srdačno pozdravio, pa nastavio:

"Nije važno tko. Ako King Kong može postići tu kilažu, u redu, dovedite tog tipa ovdje, nije važno... Volk, Charles, Poirier, Justin, nije važno. Trebao je biti Charles? U redu, izvukao se, ali već smo ga pobijedili i nije nas briga. Ako opet žele Volka, prva borba je bila vrlo dobra, vrlo kompetitivna, ali mi znamo i oni znaju da smo pobijedili. Jednoglasna odluka, čak nije bila ni podijeljena odluka. Bila je to jednoglasna odluka. Volk je izgledao dobro u toj borbi, ali je izgubio. On zna, njegov tim zna i cijeli svijet zna da je izgubio. Žele ga dovesti, u redu, dovedite ga, tu smo. Islam je skoro na težini, spreman je, imamo još pet teških dana za treninge i spremni smo za Abu Dhabi. Idemo".

Linker
04. svibanj 2024 16:35