UFC

(VIDEO) Kineska izazivačica preko Andrade traži titulu i 20. pobjedu u nizu

UFC Fight Night 157
 IUFC
Ovog vikenda europska MMA publika moći će uživati u jutarnjoj subotnjoj UFC priredbi. U kineskom Shenzhenu održat će se UFC Fight Night 157. Predvodi ga borba za titulu ženske slamka kategorije koju brani Jessica Andrade. Brazilka je hrabro otišla titulu braniti na gostujući teren, budući da će ju napasti Weili Zhang, kineska borkinja s aktualnim nizom od 19 pobjeda.

Samo tri mjeseca nakon što je savladala Rose Namajunas, oduzevši joj time titulu UFC prvakinje slamka kategorije, Jessica Andrade (20-6, 11-4) titule će prvi put braniti. Hrabro je prihvatila ponudu UFC-a da bude glavna zvijezda nove priredbe u Kini. I to u četvrtom najvećem gradu najmnogoljudnije države svijeta, Shenzhenu. Grad koji broji nešto preko deset milijuna stanovnika ima priliku proslaviti prvi kineski naslov UFC prvaka. Zapravo, bio bi to prvi kineski naslov u bilo kojoj elitnoj MMA promociji.

"Ona je opasna borkinja protiv koje se nitko nije htio boriti. Vjerujem kako ćemo pružiti rat. Tijekom borbe će svi oduševljeno govoriti kako su se ove dvije djevojke uistinu došle potući. Nemojte trepnuti da ne biste propustili ključni trenutak", rekla je 27-godišnja Andrade u službenoj najavi borbe. Svjesna je kako bi ovo mogao biti samo jedan u nizu raznih izazova, posebno ako želi dugo vladati ovog kategorijom. A upravo to joj je plan.

"Moj fokus je na pobjedi protiv Weili Zhang i nastavku vladavine u budućnosti. Osim toga, želim otići u muha kategoriju i izazvati Valentinu Shevchenko. Mislim kako je ona jedna od najboljih borkinja svih vremena. Jako mi se sviđa, no isto tako bih se voljela boriti protiv nje", najavila je sjajna Brazilka, koja je u dosadašnjoj UFC karijeri upisala 11 pobjeda i četiri poraza. No, u osam borbi koliko je članica slamka kategorije, rješenje za nju pronašla je tek bivša prvakinja Joanna Jedrzejczyk, i dalje najuspješnija borkinja u povijesti ove kategorije.

Tri godine starija Weili Zhang (19-1, 3-0 UFC) poražena je tek u svojoj prvoj borbi, a onda je uslijedio niz od 19 pobjeda, gdje je posljednje tri ostvarila u UFC-u. Svoje je poslodavce toliko oduševila da su joj odlučili dati priliku postati prva kineska prvakinja. I to još na domaćem terenu.

"Trenutno sam u nizu od 19 pobjeda. Mislim kako sam mentalno vrlo snažna borkinja i jako sam gladna rezultata. To i pomoć mog tima su razlog spomenute pobjedničke serije", kratko je najavila borbu Kineskinja koja nije osoba od puno riječi. No, ovoj skromnoj djevojci čak i kladionice daju puno veće šanse nego nekim puno poznatijim borkinjama koje su se susrele sa snažnom Brazilkom.

Ovaj kineski event donosi i sjajnu sunaslovnu borbu. Elizeu Zaleski Dos Santos (21-5, 7-1 UFC) trenutno je u nizu od sedam pobjeda i jedan je od najboljih brazilskih nadolazećih boraca. Osmu pobjedu u nizu i mjesto među deset najboljih boraca velter kategorije tražit će protiv najboljeg kineskog muškog borca, Lia Jianlianga (16-5, 8-3 UFC). Ovaj nokauter tražit će još jednu uvjerljivu pobjedu pred svojim domaćim fanovima. Njemu bi to također donijela najbolji status u dosadašnjoj karijeri.

Glavni program ima na svom rasporedu pet borbi. Osim dvije spomenute, tu je još borba Kai Kara-Francea protiv Marka De La Rose u muha kategoriji, Lu Zhenhong borit će se protiv Movsara Evloeva u perolakoj, dok će spomenuti "main card" otvoriti još jedna borba ženske slamka kategorije, između Wu Yanan i Mizuki Inoue. Glavni program započinje točno u podne po hrvatskom vremenu, dok će MMA zaljubljenici svakako popratiti i uvodni program na kojem se nalazi šest okršaja, a trebao bi započeti točno u 9 sati.

UFC Fight Night 157 - Popis borbi

Jéssica Andrade vs. Weili Zhang
Elizeu Zaleski dos Santos vs. Li Jingliang
Kai Kara-France vs. Mark De La Rosa
Lu Zhenhong vs. Movsar Evloev
Wu Yanan vs. Mizuki Inoue

Kenan Song vs. Derrick Krantz
Anthony Hernandez vs. Jun Yong Park
Su Mudaerji vs. Andre Soukhamthath
Da Un Jung vs. Khadis Ibragimov
Damir Ismagulov vs. Thiago Moisés
Karolline Rosa Cavedo vs. Lara Fritzen Procopio
Batgerel Danaa vs. Heili Alateng

Linker
30. travanj 2024 12:22