UFC

(VIDEO) Ludi nokaut UFC-ovog debeljka, kojim je Miočićevog najboljeg prijatelja poslao u mirovinu

Chris Barnett

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Simpatični Chris Barnett apsolutno sve je oduševio svojim neočekivanim atraktivnim potezom

Dugo vremena svoju je karijeru izvan UFC-a gradio Chris Barnett. Borac koji se proslavio uz nadimak "Huggy Bear" (plišani medvjedić) nije mogao do najveće svjetske MMA promocije iz vrlo jednostavnog razloga. Iako je visok tek 175 centimetara, rijetko kad se borio na ispod 130 kilograma i malo tko je vjerovao da on može spustiti svoju težinu na 120 kilograma, koliko iznosi UFC-ova maksimalna granica teške kategorije.

Ranije ove godine on je to ipak uspio. I tada je, pred njegovu svibanjsku debi borbu protiv Bena Rothwella, glavno pitanje bilo hoće li uspjeti na vagu stati s maksimalno dozvoljenim brojem kilograma i to je tada uspio. U borbi ipak uspjeh nije ostvario pa mu je UFC 268 borba protiv Giana Villantea bila druga prilika, a ovisno o nastupu možda i posljednja. Posljednji nastup mu nakon onoga što je napravio to sigurno neće biti. Zapravo, show "Beastboya", što je nadimak u kojeg je onaj gorespomenuti kasnije promijenio, tek započinje.

Barnett je protiv sebe imao Giana Villantea, borca iz New Yorka kojeg jako dobro poznajemo kao najboljeg prijatelja Stipe Miočića među UFC borcima. 36-godišnji Villante već je prije borbe najavio kako će mu nastup u Madison Square Gardenu biti posljednji u karijeri. Odlazak u mirovinu nažalost nije uspio odraditi onako kako se nadao, ali može se reći kako je postao dijelom nečega što će ući u povijest.

Razlog toga je činjenica da ćemo od borca Barnettove konstitucije rijetko vidjeti neki udarac nogom, tek tu i tamo pokoji "low kick". Zapravo, noge takvih borcima služe najčešće svojoj glavnoj svrsi, kretanju i držanju ravnoteže. Ipak, Barnett je odlučio napraviti nešto više. Točno na sredini druge runde pokušao je zadnji kružni udarac nogom, tzv. "wheelkick" i njime je pogodio Villantea točno tamo gdje treba. Ovaj je pao na pod, a s nekoliko dodatnih udaraca završio je Chris svoj posao. Malo je reći kako je sve ostavio bez teksta.

Ovaj uistinu teško opisivi nokaut, kakav od Barnetta nije nitko mogao očekivati, UFC je odlučio objaviti na svojoj Facebook stranici. Njega pogledajte OVDJE.

Linker
18. travanj 2024 21:18