UFC

Adesanya zadovoljan pobjedom čovjeka koji ga dva puta savladao: ‘Nadam se da ćemo se sresti‘

Israel Adesanya

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Pereira je po mnogima Adesanyu i katapultirao iz kickboxinga u MMA

Kad je Alex Pereira u ožujku 2017. godine brutalno nokautirao Israela Adesanyu, vjerojatno nitko nije mogao znati kakvu mu je zapravo uslugu po pitanju karijere napravio. Adesanya je u to vrijeme već bio u MMA-u i polako skupljao pobjede unutar slabije konkurencije, no kickboxing mu je i dalje bio glavna zanimacija. Ipak, nakon te borbe donio je odluku o ozbiljnom MMA angažmanu, a svi znamo kako je u idućim godinama to izgledalo.

Četiri i pol godine kasnije, u UFC je pristigao i 34-godišnji Pereira, i to tako da je nokautom u drugoj rundi slavio u svom debiju. Andreas Michailidis izgledao je dobro prvu rundu, no onda je upoznao koljeno donedavno najboljeg kickboksača svijeta.

UFC 268 priredbu, na kojoj je borba održana, Adesanya je pratio u društvu svojih prijatelja, ali i kamere koja je snimila materijal za njegov YouTube kanal. Tamo vidimo prvu reakciju na Pereirinu pobjedu.

"Treba nam nešto novo. Posebno nakon što počistiš diviziju. Dobar posao Pereira, ovo je bilo sjajno", prokomentirao je Adesanya završnicu debi borbe sjajnog Brazilca.

Dodatno mu se posvetio nakon što je cijela priredba završena. Zadovoljan je viđenim upravo zbog toga što to znači da bi se u budućnosti mogli ponovno susresti, ovog puta po MMA pravilima. Tada bi Israel imao priliku na neki način obrisati najveću mrlju svoje dosadašnje karijere.

"Jedna stvar koju primjećujem je da se svi konstantno hvataju na onu njegovu posljednju pobjedu protiv mene. Nadam se da će biti dobar, da će dobro raditi. Nadam se da će se uspinjati rankingom i da ću ga unutar iduće četiri borbe sresti u borilištu. Iskreno se nadam tome. Pokazuju vam nokaut, a nikada vam ne pokazuju što se događalo prije tog završetka. Pogodio sam ga, uzdrmao sam ga. Ali, u toj borbi sam radio samo rukama jer sam bio obuzet mišljenjima drugih ljudi. To je bilo kad sam bio mlađi, više nisam takav. Danas je sve drugačije. Što te ne ubije svakako te ojača", zaključio je.

Adesanya se trenutno priprema za okršaj protiv Roberta Whittakera u siječnju, a vjerujemo da bi otprilike u tom mjesecu ili mjesec kasnije mogli ponovno gledati Pereira. 2022. godine ona je u kojoj bi on mogao izgraditi status novog velikog imena srednje kategorije. Uostalom, i Adesanyi je za tako nešto trebalo tek godinu dana.

Linker
16. travanj 2024 23:37