UFC

(VIDEO) Manijakalna završnica dostojna ‘BMF‘ titule i dvostrukog bonusa: Pogledajte kako je Holloway nokautirao Justina Gaethjea

Justin Gaethje

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Max Holloway nije se odrekao svog zaštitnog znaka čak ni u borbi koju je uvjerljivo dobivao na bodove

Max Holloway odradio je gotovo pa savršenih 24 minute i 50 sekundi u meču protiv Justina Gaethjea. Tehničko-taktički besprijekoran bio je borac s Havaja i sigurno je išao ka pobjedi na bodove u borbi za ‘‘BMF‘‘ pojas. Dugo nismo vidjeli da Justin Gaethje biva tako nadjačan u borbi na nogama i Holloway je meč mogao mirno privesti kraju i uzeti pobjedu jednoglasnom odlukom sudaca.

Ipak, sukladno meču za ‘‘BMF‘‘ pojas, Max Holloway odlučio je biti ‘‘BMF‘‘ i upustio se u velik rizik. ‘‘Blessed‘‘ je deset sekundi prije kraja borbe odlučio zanemariti taktiku i prstom je uperio ka sredini kaveza. Još od 2016. godine i Maxovog meča s Ricardom Lamasom, dobro znamo što Holloway želi kad napravi takvu gestu.

Bio je to poziv na otvorenu razmjenu posljednjih deset sekundi borbe, a ratnik poput Justina Gaethjea niti sekunde nije dvojio. Uostalom, Justinu je to bila najveća šansa da pogodi Maxa i eventualno preokrene meč, ali Holloway je bio taj koji je bolje pogodio. Desnicom je Max fantastično plasirao udarac u Justinovo lice, a doslovno sekundu prije kraja borbe, Gaethje je licem prema doljem završio na tlu i ostao je ležati bez svijesti.

Suci su mogli prešarati svoje bodovne kartice, jer nije bilo potrebe za čitanjem bodova. Max Holloway slavio je nokautom sekundu prije kraja borbe i ostavio je publiku u ekstazi. Bio je to jedan od najimpresivnijih nastupa u Maxovoj karijeri, a dobro znamo da Holloway iza sebe mnoštvo vrhunskih mečeva.

‘‘BMF‘‘ pojas s punim pravom našao se oko njegovog struka, a Mark Coleman dobio je čast staviti Hollowayju taj pojas oko struka.

Kako je izgledala ta ludo dobra završnica meča između Gaethjea i Hollowayja, pogledajte klikom na LINK.

Linker
23. travanj 2024 16:50