UFC

Aleksandar Rakić nije uspio: Jiri Prochazka slavio prekidom i nanio mu poraz u povratničkom meču, zatim prozvao prvaka

Aleksandar Rakić
 

 Seokyong Lee/Shutterstock Editorial/Profimedia
Iako mu je Rakić poprilično uništio noge ‘‘low kickovima‘‘, Prochazka je opet pokazao kako je to borac kojeg se ne smije otpisati

Nakon gotovo dvije pune godine, večeras smo u sklopu jubilarne UFC 300 priredbe konačno gledali povratak u kavez srpskog poluteškaša, Aleksandra Rakića. Teška ozljeda koju je doživio još sredinom 2022. godine udaljila ga je iz kaveza na duže vrijeme, no večeras je bila ta velika večer povratka za koju se toliko dugo spremao.

Bivši prvak, Jiri Prochazka, bio je njegov protivnik, a za ovaj važan meč teško da je mogao dobiti boljeg protivnika od jednog bivšeg prvaka. Jiri je u meč ušao iz poraza od Alexa Pereire kada su se borili za titulu u poluteškoj kategoriji, a preko Rakića je želio izboriti novu priliku da se opet okuša u borbi za pojas.

Rakić je na fotografijama koje je objavljivao prije meča djelovao kao da je u formi života, a priliku da to pokaže je imao večeras u kavezu. Kako se odvijao meč između Rakića i Prochazke, pročitajte ispod:

Krenuo je Rakić s ‘‘low kickovima‘‘, dok je Jiri stvarao pritisak i pokušavao nametnuti svoj temo Rakiću koji je dobro odolijevao. Odličnom desnicom je Rakić pogodio i upozorio Jirija, a na Prochazkinoj lijevoj nozi se već vidjela šteta. Jiri je spustio ruke i išao prema naprijed, no svaki ‘‘low kick‘‘ od Rakića mu je radio ogromne probleme. Pritisnuo je Jiri Rakića koji se našao leđima na žici, no Rakić je to prepoznao i uputio se ka centru. Krajem runde Jiri je dobro pogodio udarac kojeg je Rakić itekako osjetio, no nije bio ozbiljnije ugrožen.

Drugu rundu Rakić je otvorio odličnom desnicom, dok je Jiri bacio ‘‘high kick‘‘ koji je završio na bloku. Nastavio je Rakić napadati ‘‘low kickovima‘‘, a zatim ponovno tim desnim direktom koji je stvarao probleme Jiriju. Prochazka je imao problema s kretanjem, no svejedno je pritiskao Rakića i jurio taj jedan nokaut udarac. Sredinom runde ušli su u otvorenu razmjenu, a i Prochazka je pogodio nekoliko dobrih udaraca koje je Rakić osjetio. Rakić je završio na podu, a Jiri je serijom udaraca u parteru dovršio posao.

Sudac je prekinuo meč, a Rakić se nažalost nije uspješno vratio nakon teške ozljede. Što je sljedeće za njega, ne znamo, ali nadamo se da ga uskoro ponovno gledamo u kavezu.

Linker
16. travanj 2024 13:05