UFC

VIDEO: Max Holloway o Conoru McGregoru: ‘To je najveća borba za mene‘

Max Holloway

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
Holloway u intervjuu govori o revanšu protiv McGregora, perolakoj tituli i o UFC eventu na Havajima

Rijetko je vidjeti nekoga da pobijedi na tako epski način kao što je to učinio Max Holloway prošlog vikenda na UFC-u 300. Sada najnoviji vlasnik BMF naslova u osnovi može sam odlučiti o svojoj budućnosti unutar UFC-a.

Holloway je ušao u oktogon oči u oči s jednim od najboljih izazivača u lakoj kategoriji, Justinom Gaethjeom. Nakon sjajne izvedbe u pet rundi bio je u jasnoj prednosti na bodovnim karticama, ali "Blessed" je u posljednjih deset sekundi dao sve od sebe da završi borbu prekidom što mu je pošlo za rukom kada je postigao nokaut za pamćenje. Kao bivši perolaki prvak, Holloway je zainteresiran da ponovno napadne titulu te kategorije. No, postoji toliko uzbudljivih mogućnosti u lakoj kategoriji.

Međutim, najveća borba mogla bi biti protiv čovjeka koji je prije skoro 11 godina porazio Hollowaya u perolakoj kategoriji.

"Sada kada je napokon najavljen njegov meč, mislim da je za mene najveća borba Conor 2," rekao je Holloway za KHON-ovog Roba DeMella po povratku na Havaje.

"Idealno, pokušajmo ponovno doći do neospornog naslova. Moramo ići s Topuriom, znate. On je pobijedio čovjeka kojeg ja nisam uspio savladati. Vidjet ćemo. Trenutno imamo malu ‘biblijsku‘ svađu na Twitteru. Izgleda da će on biti sljedeći, ali prije svega, Justin Gaethje udarao je kao konj, čovječe. Danas to osjećam. Trebam se oporaviti."

U 2024. godini, neki obožavatelji MMA-a možda i ne znaju da su se Holloway i McGregor već borili. Borba se održala 2013. godine u perolakoj kategoriji i vidjeli smo kako Irac pobjeđuje budućeg UFC prvaka uvjerljivom jednoglasnom odlukom.

Borba s Topuriom je najbolji mogući meč koji se može napraviti nakon UFC-a 300. Oba borca to žele i to ima smisla na svim razinama. Što se tiče novonastale zvijezde, prvaka Topurie, njegov san o glavnoj borbi na prvom UFC događaju u Španjolskoj stalno se spominje. Malo je vjerojatno da će se to dogoditi ove godine, ali stvari i dalje idu u tom smjeru, pogotovo ako zadrži svoj status prvaka.

Havaji, s druge strane, drugačija su priča. UFC nikada nije održao događaj u toj saveznoj državi i sada je pravo vrijeme s nekim poput Hollowaya u središtu pažnje. Ipak, organizatori su ponovili kako to nije izvedivo i Holloway to također shvaća.

"Čuo sam ih kako razgovaraju o održavanju UFC-a ovdje na Havajima", rekao je Holloway. "Znam kako je to. Znam što je to, koliko bi koštalo, i iskreno, prihvatio sam da možda neće moći doći ovamo. Što se infrastrukture tiče, nemamo nijednu arenu dovoljno veliku.‘‘

"Mnogi ljudi, mnogi Havajci govore ovo i ono. Ja kažem, momci, ako želite potrošiti novac da me dođete gledati iz publike, slobodno, ali ne želim to učiniti svojim ljudima. Ako dođemo kući, želim da to bude veliko, ogromno."

"Imamo još puno drugih UFC boraca na rosteru", nastavio je Holloway. "Brad Tavares, Dan Ige, možda jedan od njih može imati borbu ovdje kao glavni događaj, a ja mogu doći i samo se opustiti i uživati u šou.‘‘

Novi BMF će svakako najprije zasluženo odmoriti i oporaviti se, a što onda slijedi za njega jedva čekamo vidjeti.

Linker
26. travanj 2024 13:49