UFC

(VIDEO) Michael Chiesa prozvao bivšeg trostrukog izazivača za UFC-ovu velter titulu: ‘Bitka za sjeverozapadni Pacifik‘

Michael Chiesa

 Screenshot (youtube, Ufc)
‘Maverick‘ želi saznati da li je on najbolji velteraš na spomenutoj ‘makrolokaciji‘

Iako Michael Chiesa nije iznio svoj budući željeni izazov u oktogonu nakon pobjede nad Tonyjem Fergusonom na UFC-u na ABC-u 7, kasnije je jasno iznio svoje namjere.

Chiesa (17-7) nije dugo govorio pred mikrofonom nakon što je u prvoj rundi u Etihad Areni prisilio Tonyja Fergusona na predaju. Umjesto toga, "Maverick" je svoje vrijeme pred mikrofonom prepustio Fergusonu, jer je očekivao da će se Ferguson povući iz sporta nakon što je izgubio osmu uzastopnu borbu u UFC-u.

Međutim, Chiesa nije dugo čekao da pronađe drugi mikrofon i kameru kako bi prenio svoj izazov nakon borbe, i to na vrlo strastven način.

"Da, postoji nešto što želim reći" započeo je Chiesa u intervjuu nakon borbe za UFC.com s McKenzie Pavacich. "Želim se boriti protiv Colbyja Covingtona. To govorim godinama. Gledajte, taj tip može sjediti sa strane i govoriti što god želi, što god. Ne trčim za rangiranjem. Nije me briga. Želim samo saznati tko je najbolji borac, tko je najbolji velteraš na sjeverozapadu Pacifika."

"Znam da živi u Dade Countyju, ‘Gospodin 305‘, ali da vidimo tko je najbolji na sjeverozapadu. Jesam li to ja ili si ti? To želim saznati." Covington je posljednji put nastupio u trećem pokušaju da osvoji naslov UFC-ovog prvaka velter kategorije na UFC-u 296. Poražen je od tadašnjeg prvaka Leona Edwardsa, nastavljajući niz izmjenjivanja pobjeda i poraza u posljednjih šest borbi.

Chiesina pobjeda nad Fergusonom prekinula je niz od tri uzastopna poraza koji datira još od 2021. Sada ovaj velteraš iz Washingtona želi se suočiti s Covingtonom, koji je rođen u Kaliforniji, ali je odrastao u Oregonu.

"Hoćeš li samo sjediti i ništa ne raditi, ili ćeš se vratiti i boriti?" upitao je Chiesa. "Zadrži svoj ranking. Nije me briga. Želim samo saznati tko je najbolji na sjeverozapadu."

Linker
16. rujan 2024 17:15