UFC

(VIDEO) Moicano nakon poraza gadnim nokautom: 'Borba je prerano prekinuta'

Rafael Fiziev vs. Renato Moicano
 screenshot
Renato Moicano smatra kako je sudac prerano prekinuo njegovu UFC 256 borbu protiv Rafaela Fizieva

Treći poraz u posljednje četiri borbe doživio je Renato Moicano na UFC 256 priredbi. Bolji od njega bio je Rafael Fiziev, koji ga je zaustavio nokautom u prvoj rundi. Seriju udaraca otvorio je lijevim krošeom u tijelo, nastavio je desnim u bradu, a onda je sve završio još jednom lijevom, nakon čega je Moicano završio na podu.

Sudac Chris Tognoni počeo je borbu prekidati istog trenutka kad je Moicano pao. Uistinu je to izgledalo gadno, prizemljio je kao da nema nikakve kontrole nad svojim tijelom. No, kad je sudac uskočio između boraca, Brazilac je reagirao. Odmah nakon toga počeo je prigovarati sucu, smatrajući da je ovaj trebao dozvoliti da se borba nastavi. S prekidom je ostao nezadovoljan i nakon što je borbu pogledao.

"Mislim da je sudac napravio pogrešku jer ako pogledate bolje možete vidjeti da sam se branio. Ušao sam u gard i krenuo sam raditi, ali sudac je onda uskočio. Ne mogu ga kriviti niti kritizirati, nije mu bilo lako. Vidio je borca koji je dva puta pogođen i koji pada, naravno da mu je prva reakcija bila zaštititi borca. No, ovo je MMA. Ja sam već ranije pao dva puta pa bih se vratio i preokrenuo borbu. Dogodilo mi se to više nego jednom u Brazilu. Ne kažem da je to ono što bi se sad dogodilo, no bio sam spreman nastaviti borbu. Uvijek je mogućnost da ćeš pasti, a ja sam jako dobar na podu. Sudac je napravio grešku jer mi nije dozvolio da nastavim. No, ponavljam, razumijem ga", prokomentirao je kraj borbe za MMA Fighting.

Na snimci možemo vidjeti seriju koja je na nogama uspavala Moicana, no isto tako ga vidimo svjesnog u trenutku kad je borba prekinuta. Ipak, nakon toga, dok je odlazio prema ogradi kaveza, ponovno se činilo da nije pod kontrolom nad svojim tijekom. Tako je teško procijeniti u kakvom je on zapravo bio stanju.

Kao što je i sam Moicano rekao, sucu je teško išta zamjeriti, posebno nakon čistih udaraca kojima je Brazilac pogođen, a posebno nakon načina na koji je aterirao na pod.

Inače, Moicano je u nezavidnoj situaciji nakon ovog poraza, a ne tako davno je bio kandidat za napad na titulu perolake kategorije. Ipak, onda je spojio poraze nokautom od Josea Alda i Chan Sung Junga. Nakon toga je prešao u laku kategoriju, gdje je slavio nad Damirom Hadžovićem, ali je onda doživio i ovaj poraz.

Linker
26. travanj 2024 18:30