UFC

(VIDEO) Muhammad Mokaev ponudio je UFC-u da se besplatno bori

Muhammad Mokaev

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Mladi neporaženi borac muha kategorije želi se ispričati i iskupiti UFC-u kako bi dobio novi ugovor

Muhammad Mokaev se nalazi u vrlo neobičnoj situaciji u svojoj karijeri. Ovaj neporaženi 24-godišnji borac u muha kategoriji ima omjer 13-0 i potencijal da postane budući prvak. No, kako sada stvari stoje, to se neće dogoditi u UFC-u jer su odlučili da neće obnoviti njegov ugovor nakon što je ispunio svoje ugovorne obveze na UFC-u 304 u Manchesteru.

Ne samo da su ga pustili, već su ga na izlasku i kritizirali. Mokaev je ranije tvrdio da su mu UFC-ovi ‘‘matchmakeri‘‘ prigovarali zbog njegovog stila borbe koji se temelji na hrvanju. Međutim, predsjednik UFC-a, Dana White, izjavio je da je "mnogo više od toga" uzrok njegovog odlaska.

"Matchmakeri nisu baš njegovi veliki obožavatelji iz raznih razloga", rekao je.

Mokaev je izazvao veliki skandal tijekom tjedna uoči UFC-a 304 nakon što je u hotelu neočekivano udario svog protivnika, Manela Kapea. Njih dvojica su nastavili sukob gotovo u svakoj prilici sljedećih nekoliko dana, a na kraju su imali lošu i neatraktivnu borbu u kavezu.

Je li to bila posljednja kap za UFC menadžment? Mokaev misli da jest. U novom intervjuu za MMA Junkie izjavio je da je ponudio UFC-u da će se besplatno boriti kako bi se iskupio.

"Rekao sam Hunteru Campbellu, što god da sam napravio u hotelu, spreman sam to platiti i boriti se sljedeću borbu u UFC-u besplatno", rekao je Mokaev. "Koje god probleme sam napravio, mislim da je to bilo neprofesionalno, ali to je nešto što je dugo bilo u mom srcu – morao sam se riješiti toga. Mislim da sam naučio veliku lekciju. Želim se vratiti u UFC i nadam se da ću se vratiti."

Linker
16. rujan 2024 05:02