UFC

(VIDEO) Najugodnija prozivka prvaka ikad? ‘Svaki put kad sam te pobijedio, ti si se vraćao bolji!‘

Alexandre Pantoja i Brandon Moreno
 screenshot (YouTube, UFC)
Alexandre Pantoja mogao bi u svojoj idućoj borbi napasti titulu UFC prvaka muha kategorije

Impresivna izvedba je iza Alexandrea Pantoje, jednog od najboljih boraca muha kategorije i potencijalnog UFC izazivača za titulu iste. Brazilski majstor partera gušenjem u drugoj rundi je došao do pobjede protiv Brandona Royvala, na glavnom programu UFC on ESPN 29 priredbe.

Borbu je iz prvog reda promatrao prvak Brandon Moreno, koji je radio kao sukomentator za gledatelje španjolskog govornog područja. Iza Morena i Pantoje je već itekako ispisana povijest. Povijest u kojoj stoje dvije pobjede Brazilca. Prvi put Pantoja je slavio dok su obojica bili sudionici Ultimate Fightera, gušenjem u drugoj rundi. Drugi put sastali su se u Octagonu, 2018. godine, a Alexandre je tada slavio uvjerljivom sudačkom odlukom nakon dominantne predstave. To je ujedno posljednji Morenov poraz. Kako je prvak bio prisutan, Daniel Cormier je Pantoju odmah u Octagonu upitao želi li mu što poručiti.

"Imam dobar omjer s tobom. 30-26 i gušenje. Ali, drag si mi Moreno, znaš to. Družili smo se dok smo bili u Ultimate Fighteru i sretan sam zbog njega. Ja činim ovog momka boljim. Svaki put kad sam ga pobijedio, on bi poletio, vratio se puno bolji. Prvi put kad sam ga pobijedio u TUF-u, došao je u UFC i odmah zaradio bonus. Kad sam ga pobijedio drugi put, otišao je iz UFC-a i vratio se kao prvak. No, sad je moje vrijeme Moreno. Vidimo se u prosincu ako ti to odgovora", poručio je Pantoja prvaku, na što je Cormier reagirao rekavši da je ovo najljepša prozivka koju je čuo.

Dođe li do ove borbe, bit će to prvi slučaj u UFC povijesti da se prvak bori protiv borca koji ga je dva puta savladao. Moreno je svakako napredovao svakom borbom i bit će zanimljivo vidjeti je li pronašao rješenje za Pantoju, borca koji mu u prva dva susreta nikako nije stilski odgovarao.

Osim Pantoje, kandidat za napad na titulu je Askar Askarov koji je prošle godine Brazilca savladao, no on ima otegotnu okolnost što je svoju posljednju borbu otkazao. On se također već borio protiv Morena, a njihov ogled završio je bez pobjednika.

Linker
19. travanj 2024 14:05