UFC

Alexandre Pantoja poručio: ‘Brandon Moreno je pomalo uplašen, zna da sam bolji‘

Alexandre Pantoja
 Screenshot (youtube, Mma Junkie)
Trećerangirani borac na ljestvici izazivača muha kategorije želi se boriti za pojas u idućem nastupu

Iako je Alexandre Pantoja nakon pobjede nad Brandonom Royvalom uputio ''najugodniju prozivku ikada'' prema riječima Daniela Cormiera, na konferenciji za medije bio je nešto grublji i konkretniji u prozivanju aktualnog prvaka UFC-ove muha kategorije Brandona Morena. 31-godišnji Brazilac pobjedom protiv Royvala došao je do druge pobjede zaredom, trenutno je treći u poretku izazivača muha kategorije te smatra kako zaslužuje biti idući na redu za napasti pojas.

''Ja sam idući na redu za napasti titulu i on (Moreno) to zna. Možda se umirovi, ne znam što mu je na umu. Ali on zna mene i moju moć u stojci i grapplingu. Mislim da sam najopasniji tip u ovoj kategoriji.'', rekao je ''Kanibal'' očito s namjerom podbadanja aktualnog prvaka jer time radi na povećanju svojih šansi da upravo on bude idući izazivač.

Inače, Pantoja i Moreno dvaput su se dosad borili i oba puta slavio je Brazilac. Prvi put Pantoja je slavio dok su obojica bili sudionici Ultimate Fightera, gušenjem u drugoj rundi. Drugi put sastali su se u Octagonu, 2018. godine, a Alexandre je tada slavio uvjerljivom sudačkom odlukom nakon dominantne predstave. Pantoja sada želi trilogiju protiv Meksikanca, a borbi se nada krajem godine.

''Predlažem prosinac jer mislim kako će Brandon htjeti borbu tada. Spreman sam boriti se, no ne znam želi li se Moreno boriti ove ili iduće godine. Međutim, znam da je on svjestan kako ja dolazim po titulu. On poznaje moje vještine, dvaput sam ga pobijedio. Mislim da je pomalo uplašen jer je izgubio od mene submissionom, a onda kada je imao priliku doći do osvete, ja sam ga uništio 30-26 rezultatom. Dokazao sam da sam bolji. Kada se vratio u UFC, vidilo se da je dobar, ali ja sam bolji. On sada ima pojas, no zna da sam ja puno bolji nego prije tri godine kada smo se borili.'', dodao je Alexandre Pantoja.

Problem Alexandreovim ambicijama mogli bi predstavljati dvojica boraca koji su ispred njega u poretku. Naime neporaženi ruski borac Askar Askarov pobijedio je Pantoju u srpnju 2020. godine i trenutno je drugorangirani u poretku izazivača UFC-ove muha kategorije. Ipak, Askarov se trebao boriti još u srpnju protiv Alexa Pereza, no borbu je otkazao zbog ozljede te je Matt Schnell uskočio umjesto njega iako je i sam datum te borbe pomaknut na 04. rujna. Informacije govore kako je Askarov ozlijedio desnu ruku te bi mogao izbivati iz kaveza narednih pet do šest mjeseci. Tu se otvara eventualna prilika da upravo Pantoja bude idući izazivač, no bivši prvak Deiveson Figueiredo također želi revanš protiv Morena, a uzevši u obzir kako je ''Figgy'' prvorangirani u poretku izazivača te je također savladao Pantoju (u srpnju 2019. godine), može se reći kako ima dobar argument da dobije novu priliku protiv Meksikanca prije nego Alexandre Pantoja.

Linker
22. travanj 2024 01:25