UFC

Alexander Volkanovski ima svog favorita na UFC-u 305: ‘Osjećam da dolazi nešto veliko, mislim na...‘

Alexander Volkanovski

 Sean M. Haffey/getty Images/profimedia
Australska borilačka legenda smatra da će UFC 305 biti jedna od najboljih UFC-ovih priredbi ove godine

UFC se sljedećeg vikenda vraća "Down Under", jer promocija dolazi u Australiju s PPV priredbom prepunom regionalnih talenata, a vrhunac večeri će biti borba za naslov u srednjoj kategoriji.

Iako nažalost na nadolazećem PPV-u u Perthu neće nastupiti bivši prvak Alexander Volkanovski, omiljeni australski borac biti će u publici. "The Great" sada predviđa spektakularan ishod u glavnoj borbi. Unatoč šokantnom porazu od Seana Stricklanda i gotovo jednogodišnjoj pauzi, Volkanovski očekuje da će u Perthu vidjeti novu, poboljšanu verziju Israela Adesanye.

Raspravljajući o glavnom dijelu UFC-a 305 na svom službenom YouTube kanalu, legendarni bivši prvak je nagovijestio da će, kada se vrata kaveza zatvore, "The Last Stylebender" biti u vrhunskoj formi za izvedbu koju ćemo prema njegovim riječima dugo pamtiti.

"Očekujem pravu izvedbu od Israela Adesanye, onu kakvu smo vidjeli protiv Paula Coste, gdje je izašao i obavio posao na impresivan način."

"Dricus je vrlo nezgodan, nekonvencionalan i ima nezgodan pritisak, što je ljudima teško nositi se s tim. Vidjeli smo da je neugodan pritisak Stricklanda stvorio probleme Israelu, ali to se neće dogoditi dva puta."

Bivši UFC prvak istaknuo je da, iako je Adesanya vjerojatno bio "malo iznenađen obrambenim pritiskom od Stricklanda" u svojoj posljednjoj borbi za naslov, ne očekuje da će se slična situacija ponoviti.

"Mislim da ovaj put neće biti iznenađenja... Bit će spreman – vjerujem da će Israel Adesanya pružiti onu vrstu izvedbe u kojoj će ostvariti ludi nokaut, a to nije mala stvar jer Dricus nije šala. Ipak, Izzy će morati biti oprezan s Dricusom koji će pokušati oboriti ga na tlo jer mislim da ima onu čudovišnu snagu. Dricus ima dobra gušenja i dobre poluge, tako da će morati biti pažljiv."

Iako je Dricus Du Plessis ostvario četiri od svojih sedam UFC pobjeda nokautom, uključujući impresivno zaustavljanje Roberta Whittakera, južnoafrički borac zapravo ima više pobjeda u karijeri putem submissiona (10) nego nokautom (9).

Unatoč vremenu koje je proveo izvan ringa i obnovljenom osjećaju motivacije da ponovno osvoji naslov u srednjoj kategoriji, mnogi fanovi se pridružuju Volkanovskom u predviđanju da će Adesanya ostvariti svoj šesti UFC nokaut.

"Osjećam da dolazi nešto veliko, mislim na veliki završetak – ‘highlight reel Izzy.‘.. Ta vrsta završetka koju ćemo vidjeti bit će ogromna i vratit će ga tamo gdje je bio ne tako davno."

Linker
19. rujan 2024 02:54