UFC

(VIDEO) Nekoliko rekorda ‘palo je‘ ove godine: Pogledajte tko su UFC-ovi borci koji su ove godine obarali rekorde

Derrick Lewis

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Najveća svjetska MMA organizacija ‘‘počastila je‘‘ interesantnom kompilacijom

Kraj kalendarske godine uvijek donosi pauzu kad su u pitanju UFC-ovi eventi, a najveća svjetska MMA organizacija tu pauzu iskoristi za razne preglede godine, kojima nas podsjećaju na najbitnije trenutke u protekloj kalendarskoj godini.

Prije nekoliko dana, na UFC-ovom YouTube kanalu osvanula je zanimljiva kompilacija. Radi se o UFC-ovim rekordima koji su oboreni u 2023. godini, a vjerujemo da mnogi od vas nisu niti razmišljali o svim oborenim rekordima u protekloj godini.

Nekoliko vrlo interesantnih rekorda ‘‘palo‘‘ je ove godine. Nećemo vam ipak previše otkrivati, jer UFC-ova kompilacija u tom slučaju ne bi imala smisla.

Istaknuti ćemo ipak UFC-ov event koji se početkom ovog mjeseca održao u Austinu. Bio je to onaj event na kojem smo vidjeli dva nokauta takozvanim ‘‘slamom‘‘. Drakkar Klose i Cody Brundage porazili su svoje protivnikom ‘‘slamom‘‘, a radi se o tehnici kojom borac podigne protivnika i zatim njegovim tijelom i glavom snažno udari o tlo. Često borci koriste tu tehniku kako bi se izvukli iz pokušaja ‘‘submissiona‘‘.

Nikad prije nismo imali dva takva nokauta unutar jednog eventa, a Klose i Brundage jedan za drugim nokautirali su protivnike na taj način.

Svoje mjesto unutar UFC-ove kompilacije našli su Tom Aspinall, Derrick Lewis, Charles Oliveira i Denise Gomes također, a vama preporučamo da pogledate koji rekordi su oboreni ove godine.

Video je ispod ovog teksta. Uživajte!

Linker
27. travanj 2024 08:03