UFC

(VIDEO) Noć u kojoj su padali prvaci: Prisjetite se najboljeg UFC-ovog eventa u kultnom MSG-ju

Michael Bisping vs. GSP

 Screenshot (youtube, Ufc)
UFC 217 event po mnogima je jedan od najboljih evenata u povijesti UFC-a!

Ranije danas pisali smo vam o posebnim trenucima koje su ponudile UFC-ove priredbe u Madison Square Gardenu. No, namjerno smo iz teksta izostavili UFC 217 event.

Bio je to drugi UFC-ov event održan u Madison Square Gardenu, a gledali smo ga 4.11.2017. godine. Mnogi će se složiti da je to još uvijek jedan od najboljih UFC-ovih evenata u povijesti.

U centru pažnje bio je povratak Georgesa St-Pierrea nakon četiri godine izbivanja iz kaveza. Jedan od najboljih boraca u povijesti ovog sporta odlučio se vratiti kako bi napao titulu prvaka u srednjoj kategoriji. Očito potaknut nekim drugim dvostrukim prvacima, GSP je htio dodati to postignuće u svoj rezime, a UFC je pristao pružiti mu takvu priliku. GSP-ja je čekao okršaj s Michaelom Bispingom, a nakon gotovo pune tri runde, podignuta je ruka Georgesa St-Pierrea.

Jako zanimljiv meč pružili su Bisping i GSP, ali Kanađanin je slavio gušenjem pred kraj treće runde, a to je bio ujedno i njegov posljednji meč u profesionalnoj MMA karijeri.

Osim obračuna Bispinga i GSP-ja za pojas u srednjoj kategoriji, UFC 217 ponudio je još dva meča za pojaseve. Joanna Jedrzejczyk branila je pojas u slamka kategoriji, a Cody Garbrandt pokušao je upisati prvu obranu titule u bantam kategoriji.

UFC 217 event poseban je jer se radilo o eventu u kojem je troje prvaka svrgnuto s trona. Nije samo Bisping ostao bez pojasa, nego Joanna i Cody također. T.J. Dillashaw u sunaslovnoj borbi večeri nokautirao je Garbrandta u drugoj rundi, ali nijanse su dijelile Dillashawa od poraza.

Krajem prve runde Garbrandt je strašno uzdrmao Dillashawa i prepun samopouzdanja ušao je u drugu rundu. Izgledalo je kao da će Dillashaw vjerojatno biti dokrajčen u toj drugoj rundi, ali T.J. se oporavio, lijevim ‘‘high kickom‘‘ pogodio je Codyja, a s nekoliko dodatnih udaraca kompletirao je preokret. Rivalstvo Garbrandta i Dillashawa tada je bilo jedno od najžešćih rivalstava u UFC-u, a meč je opravdao očekivanja.

Poraz Joanne Jedrzejczyk bio je vjerojatno najveće iznenađenje među ova tri spomenuta poraza. Poljakinja je u meč protiv Rose Namajunas ušla s omjerom 14-0 i krupnim koracima grabila je ka statusu najbolje borkinje u povijesti MMA-a. Pet obrana titule imala je Joanna uoči meča s Namajunas, ali samo tri minute izdržala je u kavezu s ‘‘Thug Rose‘‘.

Lijevim krošeom Namajunas je nokautirala Joannu, a vjerojatno vam i dan-danas odzvanja u glavi Cormierov glas koji neprestano uzvikuje ‘‘Thug Rose! Thug Rose!‘‘

Osim tri odlična meča za pojas, gledali smo ‘‘doktorsku disertaciju‘‘ u režiji Stephena Thompsona. ‘‘Wonderboy‘‘ je deklasirao Jorgea Masvidala u Madison Square Gardenu, a ‘‘main card‘‘ je započeo borbom Paula Coste i Johnnyja Hendricksa. Tužno je izgledao Hendricks u tom obračunu i nekadašnji prvak velter kategorije nokautiran je u drugoj rundi od strane Paula Coste.

Na ‘‘prelimsima‘‘ su nastupili borci poput Curtisa Blaydesa (porazio Alexeyja Oleinika), Ovincea St. Preuxa (brutalno nokautirao Coreyja Andersona), Jamesa Vicka (nokautirao Josepha Duffyja) i Randyja Browna (porazio Mickeyja Galla). Ricardo Ramos otvorio je priredbu nokautiravši Aiemanna Zahabija laktom iz okreta.

Jedan uistinu nevjerojatan event i malo je evenata koji se mogu svrstati u isti koš sa UFC 217 eventom. Možda večerašnji UFC 295 bude jedan od tih, uskoro ćemo saznati. UFC 217 eventa prisjetite se putem videa koji se nalazi ispod ovog teksta.

Linker
28. travanj 2024 17:35