UFC

(VIDEO) Posebna dvorana prepuna posebnih trenutaka: Prisjetite se Conorovog legendarnog govora u MSG-ju

Conor McGregor

 Jason Silva/Alamy/Alamy/Profimedia
Njujorška dvorana Madison Square Garden ponudila je mnoštvo specijalnih trenutaka kroz posljednjih sedam godina

Prvi UFC-ov event održan unutar savezne države New York dogodio se još 1995. godine. UFC 7 tada je održan u Buffalu, a sve do 2016. godine čekali smo novo UFC-ovo gostovanje unutar savezne države New York.

Naime, New York se kao savezna država oštro protivio MMA-u i nisu bili spremni legalizirati takve evente. 2016. godine napokon je došlo do promjene i UFC je imao otvorena vrata za prvo gostovanje u legendarnom Madison Square Gardenu.

MSG je po mišljenju mnogih najpoznatija dvorana na svijetu i mnoštvo kultnih boksačkih mečeva održano je upravo unutar MSG-ja. Muhammad Ali, Joe Frazier, Jake LaMotta, Sugar Ray Robinson, Evander Holyfield, Lennox Lewis, Mike, Tyson, Riddick Bowe... svi oni nastupali su u Madison Square Gardenu, a UFC-ovi borci čekali su sve do 2016. godine.

UFC 205 event bio je prvi, povijesni UFC-ov event u gradu New York i u kultnom Madison Square Gardenu. Conor McGregor kao najveća MMA zvijezda predvodio je taj spektakl borbom za pojas u lakoj kategoriji. McGregor je tada već držao titulu u perolakoj kategoriji, a dobio je priliku napasti pojas u lakoj kategoriji, iako nije imao niti jednu obranu pojasa u perolakoj kategoriji. Prepoznali su UFC-ovi čelnici priliku za ispisivanje povijesti, a Conor McGregor ispisao je u umjetničkom štihu.

Njegov nastup u Madison Square Gardenu na UFC 205 eventu jedan je od najboljih nastupa u povijesti UFC-ovih mečeva za titulu. McGregor se doslovno poigrao s prvakom Eddiejem Alvarezom, a dobar dio meča izgledao je kao obračun najboljeg borca na svijetu i nekakvog amatera koji niti sam ne zna kako se tamo pojavio. Ružno je pisati o Eddieju Alvarezu na taj način, ali Eddie je tada pružio jedan od najgorih mečeva u svojoj karijeri. Kao da se nije znao nositi s pritiskom tako ogromne pozornice, dok je Conor McGregor naprosto uživao.

Nedugo nakon meča, uslijedio je Conorov epski govor, jedan od najgledanijih UFC-ovih ‘‘Octagon interviewa‘‘.

‘‘Gdje je moj drugi pojas? Ovaj sam već imao, gdje je drugi?‘‘, riječi su kojima je Conor započeo svoj govor, pitajući se zašto mu UFC ne želi uručiti dva pojasa istovremeno.

UFC je imao politiku kojom nisu dopuštali borcima da istovremeno budu prvaci u dvama kategorijama, nego su prisiljavali borce da se jednog pojasa odreknu. McGregor je nakratko ipak držao obje titule istovremeno.

‘‘Što je sljedeće za mene? Želim da mi se uruči taj drugi pojas, gdje je? Trebali su imati dva pojasa spremna posebno za mene. Slušaj. Proveo sam puno vremena ubijajući sve u ovoj kompaniji. U ‘backstageu‘ sam se kačio sa svima i ismijao sam sve borce na rosteru. Ovo govorim iz dubine svoga srca. Samo želim iskoristiti ovu priliku da se ispričam, apsolutno nikome! Dvostruki prvak radi što god poželi!‘‘, poručio je Conor.

Baš u tom trenutku, Dana White uručio mu je i drugi pojas. Tyron Woodley tada je pristao posuditi svoj pojas, samo kako bi Conor McGregor mogao staviti oba pojasa na svoja ramena.

‘‘Ovaj san pretvorio sam u realnost. Uh, kako ovo dobro izgleda!‘‘, dodao je Conor, a njegov govor pogledan je preko 12 milijuna puta na UFC-ovom YouTube kanalu.

Zanimljivost je da je i Khabib Nurmagomedov nastupio na istom eventu. Dagestanac je tada dobio mjesto tek na preliminarnom dijelu eventa, a uvjerljivom izvedbom deklasirao je Michaela Johnsona. Khabib je tada također iskoristio priliku za održati upečatljiv govor.

‘‘Želim nešto reći. Želim ostati skroman, ali moram pričati, jer vaš tip (McGregor) previše priča. Shvaćam koliku moć ima UFC-ova ‘PR mašina‘. Početkom godine, vaš tip je tapkao poput kukavice (protiv Diaza), a krajem godine bori se za titulu. Ludost! Hej, ovo nije ‘trash talk‘. Hej, ljudi, Iraca je samo šest milijuna, a Rusa je 150 milijuna. Želim se boriti s vašom kukavicom, jer ovo je najlakša borba u kategoriji. Bog mi je sve omogućio!‘‘, uzvikivao je Khabib uz gromoglasne zvižduke publike.

Ovo su samo neki od epskih trenutaka koje su ponudili UFC-ovi eventi u Madison Square Gardenu, a kompilaciju takvih trenutaka možete pogledati u UFC-ovom videu ispod ovog teksta. Nadamo se da će i UFC 295 ponuditi neke upečatljive trenutke.

Linker
22. travanj 2024 03:40