UFC

(VIDEO) Nokaut dana: Debi nakon kojeg se mislilo da će Tai Tuivasa zavladati teškom kategorijom

Tai Tuivasa
Tai Tuivasa ovog vikenda vraća se u UFC-ov Octagon s ciljem da upiše pobjedu koja bi ga vratila tamo gdje se nalazio prije godinu dana. U pitanju je pozicija najvećeg teškaškog potencijala u promociji koju je počeo graditi već impresivnim debi nastupom.

UFC karijera Taia Tuivase započela je u studenom 2017. godine, kad je ovaj 120 kilograma teški Australac debitirao na Fight Nightu u Sydneyu. Uparen je s Rashadom Coulterom, a borbu protiv iskusnijeg protivnika završio je krajem prve runde. Imao je Tuivasa malih problema sredinom runde, no izvukao se i vratio na najbolji mogući način.

Coultera je prvo izbacio iz balansa snažnim desnim low kickom, a kad se ovaj ustajao, pogodio je koljeno u bradu nakon vrlo eksplozivnog starta. Borba je tu ekspresno bila gotova, a Tuivasa je sve oduševio svojom brzinom i eksplozivnošću, poprilično netipičnima za borca njegova građe.

Nakon ove borbe, Tuivasa je upisao još dvije pobjede te se krajem prošle godine dobio priliku boriti protiv Juniora Dos Santosa. Za bivšeg prvaka se ipak pokazao "prezelen", no ovogodišnji poraz od Blagoija Ivanova pokazao je kako nešto nije u redu.

Tuivasa će se ove subota na UFC 243 priredbi pokušati vratiti kroz borbu protiv Sergeya Spivaka. Ako nastup bude dobar kao ovaj ispod teksta, koji je ujedno i današnji Nokaut dana, nema sumnje da bi se mogao vratiti barem jednim dijelom statusu s kojeg je prije manje od godinu dana pao.

Linker
18. travanj 2024 20:15