UFC

(VIDEO) Od Jona Jonesa do Andersona Silve i Alexa Pereire: Pogledajte kompilaciju najdominantnijih nastupa u UFC-u

Holloway vs. Kattar | Silva vs. Franklin | Adesanya vs. Costa

 Screenshot (youtube, Ufc)
UFC je objavio vrlo zanimljivu kolekciju dominantnih izvedbi, a video je dostupan putem UFC-ovog YouTube kanala

Kada bi vas netko pitao da navedete "najdominantniju izvedbu u povijesti UFC-a", neki od odmah na prvu izrekli bi svog favorita, ali mnogi bi se morali dobrano zamisliti.

Kroz bogatu UFC-ovu povijest gledali smo mnoštvo jednostranih mečeva u kojima su pojedini borci bili znatno, znatno nadmoćniji od sojih protivnika. Borci poput Jona Jonesa, Andersona Silve ili Georgesa St-Pierrea u više navrata izgledali su kao borci koji su nekoliko godina ispred svoje ere i jednostavno predobri za konkurenciju koja se nudi.

Neki borci imali su takve nastupe, ali ne tako često tijekom svojih karijera. Recimo, Cody Garbrandt borac je kojeg mnogi opisuju kao "one match wonder", odnosno "čudesan u samo jednom meču". Tu se aludira na izdanje koje je krajem 2016. godine pružio u meču protiv Dominicka Cruza, ali nakon toga nije bio ni sjena borca kakav je bio te večeri u Las Vegasu.

Grubo je reći da je Cody briljirao samo u jednom meču tijekom svoje karijere. Bilo je tu još nekoliko vanserijskih predstava, ali ono što je pružio u meču s Cruzom, nešto je što će se jako dugo pamtiti.

Mogli bismo cijeli dan, čak i dulji vremenski rok odvojiti da nabrojimo sve dominantne predstave pod okriljem UFC-a, ali nema potrebe. UFC je na svom YouTube kanalu objavio kompilaciju pod nazivom "Ne propustite najveće dominacije u povijesti UFC-a!".

Video traje nešto dulje od sat i pol, a sačinjen je od 11 mečeva iz kojih su izdvojeni najbolji i najdominantniji trenuci. Sve počinje okršajem Jona Jonesa i Ciryla Ganea, a tijekom ove kompilacije imate priliku pogledati najdominantnije predstave Andersona Silve, GSP-ja, Israela Adesanye, Alexa Pereire, Amande Nunes, Maxa Hollowayja itd.

Moramo priznati kako je pomalo nevjerojatno da nedostaju mečevi poput onog između Conora McGregora i Eddieja Alvareza, a svoje mjesto ovdje mogli su pronaći i brojni mečevi Khabiba Nurmagomedova. U svježijem sjećanju nam je i nevjerojatna dominacija Ilije Topurije nad Joshom Emmettom, ali kreatori ovog videa očito su imali neke druge favorite.

Nema veze, svejedno se isplati pogledati! Video je ispod teksta, a vama preostaje da se udobno smjestite i uživate.

Linker
13. rujan 2024 15:34