UFC

(VIDEO) Od socijalne pomoći do milijunskog bogatstva: Priča o usponu Conora McGregora

Conor McGregor
U samo četiri godine, Conor McGregor napravio je nešto nevjerojatno. Od momka koji je živio od socijalne pomoći i onoga što bi uspio zaraditi borbama u Cage Warriors promociji, došao je do toga da je uspio dogovoriti nešto što su svi smatrali nemogućim, boksački meč protiv Floyda Mayweathera Jr. Ovo je priča o tome kako je taj Irac u tako kratkom vremenu postao najpopularniji i najbogatiji MMA borac u povijesti sporta.

Priča ovog nastavka serija "UFC 25 Years in short" kreće s viješću o najavi meča Conora McGregora i Floyda Mayweathera, meča koji gotovo nitko nije vjerovao da je moguće ostvariti. Conor McGregor bio je tek najveća MMA zvijezda, ali i dalje borac koji je po meču zarađivati pedesetak puta manje od boksača koji s razlogom nosi nadimak "Money". No, upravo dogovaranje tog okršaja i novac koji je tim putem zaradio McGregor, zapravo su dokaz koliko je "The Notorious" više od običnog borca.

Krenuo je na maloj sceni, no od početka je znao što mora napraviti da dobije (svoje) ljude iza sebe. Prvo je uzeo jednu pa onda i drugu Cage Warriors titulu, a sve to začinio je svojim karakterom. Tako nešto otkriva i priča Dane Whitea, koji je u veljači 2013. godine bio u Dublinu, da bi tamo doživio situaciju gdje su mu gotovo svi pričali o Conoru McGregoru. Ovog je doveo u Vegas, a uskoro je uslijedio njegov prvi UFC nastup. Sve ostalo je ušlo u legendu, način na koji se McGregor uspinjao borbu po borbu bio je nevjerojatan. Uostalom, prepoznao je to i UFC pa je tako već u svojoj trećoj UFC borbi dobio "main event" u svom gradu.

Ispod teksta nalazi se dokumentarni uradak koji nam donosi cijelu priču, s naglaskom na marketinški dio meča McGregora i Mayweathera, koji se održao u ljeto 2017. godine. To je tek četiri godina nakon njegovog prvog ulaska u UFC Octagon. Upravo tu se pokazala sva moć borca koji je u tako kratkom vremenu postao veći od cijelog sporta. Nećemo pogriješiti ako kažemo da postoje ljudi koji znaju tko je Conor McGregor, ali ne znaju ništa o sportu kojim se bavi. Suprotna situacija je nemoguća.

Pogledajte video ispod teksta i prisjetite se kako je nastala cijela manija oko borca nakon čijeg uspona sport više nije bio isti. Niti će biti nakon što se konačno povuče, budući da su male šanse da će ikad itko, u tako kratkom vremenu, napraviti ono što je on uspio.