UFC

(VIDEO) Odbrojavanje može početi! UFC 302 na rasporedu je ovaj vikend, uživajte u novom videouratku iz ‘Countdown‘ serijala

Khabib Nurmagomedov i Islam Makhachev

 Screenshot (youtube, Ufc)
UFC je već tradicionalno objavio ‘‘Countdown‘‘ video ususret velikoj priredbi

Nadolazeći vikend nudi prave poslastice za fanove borilačkih sportova. Nestrpljivo iščekujemo novi nastup Filipa Hrgovića, uživat ćemo u FNC-ovom spektaklu u Beogradu, ali čeka nas i vrhunski UFC 302 event.

Dva velika ‘‘PPV‘‘ eventa UFC će održati u šestom mjesecu ove godine, a prvi od ta dva na rasporedu je u noći sa subote (1.6.) na nedjelju (2.6.). Jedan meč za pojas i još 11 jako zanimljivih mečeva dio su ovog ‘‘fight carda‘‘.

Dustin Poirier u glavnoj borbi večeri pokušat će priuštiti veliko iznenađenje. Islam Makhachev bit će njegov protivnik, aktualni prvak UFC-ove lake kategorije. Osim što je prvak lake kategorije, Makhachev je i prvorangirani borac na UFC-ovoj ‘‘P4P‘‘ ljestvici što mu donosi epitet najboljeg MMA borca na svijetu, neovisno o težinskoj kategoriji.

Islam je slavio u posljednjih 13 nastupa, a poraz je osjetio samo jedanput u svojoj dosadašnjoj karijeri. Adriano Martins nokautirao je Makhacheva sada već davne 2015. godine, a Makhachev je nakon toga postao gotovo nepobjediv. Teško je pronaći manu ovom maestralnom dagestanskom borcu, ali ako netko može, onda je to Dustin Poirier.

Legendarni ‘‘Diamond‘‘ treći puta u karijeri borit će se za titulu prvaka UFC-ove lake kategorije. Oba dosadašnja pokušaja nisu dobro prošla po Dustina. Khabib Nurmagomedov i Charles Oliveira porazili su ga prekidima u trećoj rundi i 35-godišnjem Poirieru ovo je posljednja šansa za okruniti svoju bogatu karijeru.

Puno puta unaprijed je otpisivan Dustin Poirier, ali brojne su situacije u kojima je iznenadio i pokazao kako ga nikada ne smijemo otpisivati. Njegov elitni boks, nokauterska snaga i velika srčanost glavne su odlike kojima će pokušati svrgnuti Makhacheva s trona UFC-ove lake kategorije. Dustin je autsajder, ali sve je moguće kad se vrata UFC-ovog kaveza zaključaju.

Sunaslovna borba večeri nudi okršaj između Seana Stricklanda i Paula Coste. Ovaj meč trebao bi iznjedriti uzbuđenje od prve do posljednje sekunde. Oba borca preferiraju borbu u stojci, a otvorene razmjene nisu im stran pojam. Costi silno treba pobjeda nad borcem iz samog vrha, dok Sean Strickland želi zadržati svoje mjesto pri vrhu i izboriti novi napad na pojas u srednjoj kategoriji. Vatromet u najavi.

Kevin Holland protiv Michala Oleksiejczuka, Jailton Almeida protiv Alexandera Romanova i Randy Brown protiv Elizeua Zaleskog dos Santosa. Ovo su ostala tri meča koja popunjavaju ‘‘main card‘‘, a ‘‘prelimsi‘‘ donose nove nastupe Romana Kopylova, Granta Dawsona, Jakea Matthewsa, Nike Pricea itd. Jako, jako dobro posložen ‘‘card‘‘.

‘‘Fight week‘‘ službeno je započeo danas, a dobro znate što slijedi kada započne takav tjedan. UFC je objavio novi videouradak iz ‘‘Countdown‘‘ serijala, a vama samo preostaje pokrenuti video koji je smješten ispod ovog teksta. Uživajte!

Linker
19. lipanj 2024 17:02