UFC

(VIDEO) ‘Ovo nas je najviše brinulo‘: Pogledajte posjekotinu koju je Brian Ortega zadobio tri tjedna prije meča s Yairom

Brian Ortega

 Instagram (brian Ortega)
UFC-ov borac perolake kategorije nastupio je unatoč velikoj posjekotini

Četiri operacije navodno je imao Brian Ortega u periodu dok je trajala njegova pauza. Podsjećamo, Ortega je sredinom 2022. godine izgubio borbu protiv Yaira Rodrigueza zbog ozljede ramena, zatim je pauzirao više od godinu i pol dana, a u kavez se vratio proteklog vikenda.

‘‘T-City‘‘ je ‘‘submissionom‘‘ u trećoj rundi porazio Yaira Rodrigueza i tako se uspješno vratio profesionalnim nastupima. Sve je moglo poći po zlu već prije samog početka meča. Dok je Bruce Buffer najavljivao njega i Yaira Rodrigueza, Ortega je uspio izvrnuti gležanj i ozlijedio se prije samog početka meča. Ozljeda nije bila teže prirode i Ortega je ipak uspio odraditi nastup.

Ne treba niti opisivati kakav bi peh bio da se Ortega teže ozlijedio nekoliko sekundi prije početka meča. Nakon jako duge pauze, nova ozljeda zadala bi mu snažan mentalni udarac, ali Ortegina želja za nastupom bila je veća od bolova koji su nastupili nakon što je izvrnuo gležanj.

Koliko je Ortega bio željan nastupa otkrio je i njegov trener Rener Gracie. Prema Renerovim navodima, Brian Ortega našao se u podosta velikom problemu samo tri tjedna uoči nastupa u Mexico Cityju.

Tijekom jednog od treninga, Ortega je zadobio posjekotinu iznad desnog oka. Bila je to jako velika posjekotina koja je zašivena sa 14 šavova.

‘‘Uzevši u obzir da smo bili tako blizu borbi, znali smo da bi jedan udarac u tom predjelu posve otvorio ranu. Najviše smo se brinuli oko toga (dok Brian nije izvrnuo svoj gležanj tijekom nulte runde).‘‘, napisao je Rener.

Nerijetko svjedočimo situacijama gdje borci otkazuju nastupe zbog ovakvih posjekotina, ali Brian Ortega nije bio jedan od takvih. ‘‘T-City‘‘ više nije mogao čekati i izbivati izvan kaveza, a unatoč svim poteškoćama, Ortega je porazio jako opasnog protivnika.

U četvrtom slajdu Graciejeve objave možete vidjeti kako je Ortega reagirao nakon što ga je Rener upitao planira li se boriti unatoč posjekotini.

Što dodati, osim da je Brian Ortega istinski ratnik.

Linker
19. travanj 2024 02:14