UFC

Jon Anik ima prijedlog za sljedećeg Topurijinog protivnika: ‘Evloev i Ortega trebali bi se boriti za status idućeg izazivača‘

Movsar Evloev

 Vaughn Ridley/Getty images/Profimedia
UFC-ov komentator prokomentirao je situaciju pri vrhu UFC-ove perolake kategorije

Puno se razglaba o sljedećem protivniku Ilije Topurije. Novopečeni prvak UFC-ove perolake kategorije još prije osvajanja pojasa govorio je kako neće dati priliku Yairu Rodriguezu, Brianu Ortegi ili Maxu Hollowayju, jer njih smatra ‘‘potrošenim‘‘ borcima koji su svoje prilike ispucali u mečevima protiv Alexandera Volkanovskog.

Topuria najviše želi meč protiv Conora McGregora, kao i većina rostera u lakoj, perolakoj i velter kategoriji. Činjenica je da Topuria neće dobiti priliku okušati se protiv McGregora, a krajnje je upitno hoće li se Irac ikada više pojaviti unutar UFC-ovog kaveza.

Alexander Volkanovski također je u priči. Donedavni prvak priželjkuje revanš, ali pametan potez za Volkanovskog bila bi nešto dulja pauza kako bi se oporavio od dva uzastopna poraza teškim nokautima.

Nakon prošlotjednog eventa u Mexico Cityju, Brian Ortega prometnuo se u favorita po pitanju sljedećeg izazivača u perolakoj kategoriji. ‘‘T-City‘‘ je odličnom izvedbom porazio Yaira Rodrigueza i pokazao je kako još uvijek pripada samom vrhu kategorije.

Dobre argumente za napad na pojas ima i Movsar Evloev. Neporaženi ruski borac (18-0) slavio je u svih osam UFC nastupa i trenutno okupira peto mjesto u poretku izazivača. Ono što Evloevu zamjeraju jest manjak pobjeda prekidom. Movsar je sve pobjede unutar UFC-a upisao na bodove, a nedostaje mu i pobjeda protiv nekog od boraca iz samog vrha kategorije.

UFC-ov komentator Jon Anik predložio je rješenje. Prema Aniku, najbolja opcija zapravo je uparivanje Ortege i Evloeva, a pobjednik tog meča dobio bi priliku napasti pojas.

‘‘Možda Brian Ortega bude sljedeći, ali ja bih volio vidjeti Briana Ortegu u meču protiv Movsara Evloeva. Mislim da je to meč koji treba ugovoriti na pet rundi kao ‘main event‘ i taj meč poslužio bi kao eliminacijski meč za napad na titulu.‘‘, započeo je Anik u ‘‘Anik&Florian‘‘ podcastu, a zatim je dodao kako se neće iznenaditi ako Ortega dobije ‘‘title shot‘‘ već u sljedećem nastupu.

‘‘Puno toga ovisi o kalendaru i potencijalnom eventu u Španjolskoj, kao i o odluci Alexandera Volkanovskog koji može uzeti pauzu, a može se i brzo vratiti u kavez. Nije isključeno da Brian Ortega na temelju pobjede nad Yairom dobije priliku boriti se protiv Ilije Topurije za UFC-ovu titulu prvaka u perolakoj kategoriji.‘‘, pojasnio je Jon.

U svakom slučaju, UFC-ova perolaka kategorija postala je puno interesantnijom nego protekle godine. Alexander Volkanovski dominantno je vladao kategorijom, dok je Max Holloway suvereno držao poziciju prvog izazivača. Promjena na tronu dovela je do niza novih mogućnosti i nestrpljivo iščekujemo mečeve najboljih boraca UFC-ove perolake kategorije.

Linker
28. travanj 2024 03:47