UFC

(VIDEO) Ovog vikenda po napad na titulu: Ovako udara najopakiji nokauter UFC-ove muha kategorije

Kai Kara-France vs. Cody Garbrandt

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Vrlo važna borba nalazi se u srcu glavnog programa UFC Fight Night 205 priredbe

UFC-ova muha kategorije nudi puno toga. Visok tempo, tehnički izuzetno potkovane borbe, puno izmjena pozicija i preokreta te također vrhunsku tehniku u parteru. Ono što rijetko kada nudi je nažalost ono što mnoge fanove najviše privlači MMA-u. Riječ je naravno o nokautima.

Ipak, nije to pravilo, budući da postoje neki borci koji se ističu upravo svojim udaračkim kvalitetama. Od takvih boraca nekako je trenutno u prvom planu Kai Kara-France, momak s Novog Zelanda koji će ovog vikenda pokušati doći do pobjede koja bi ga stavila u poziciju relevantnog izazivača za titulu. Da to ostvari trebat će savladati sjajnog Askara Askarova.

Kara-Franceova dosadašnja UFC karijera je bila turbulentna. Kao sudionik Ultimate Fightera, 2016. godine nije uspio izboriti ugovor s promocijom. Morao se još neko vrijeme boriti izvan nje, da bi 2018. godine napokon dočekao dolazak u Octagon. Tamo je do sada upisao šest pobjeda i dva poraza, a njegov boks problem je apsolutno svakome. Sve je na višu razinu digao u posljednje dvije borbe, kad je nokautirao Rogeria Bontorina i Codyja Garbrandta.

11 od ukupno 23 pobjede ostvario je ovaj momak nokautom i nada se to nastaviti protiv čvrstog ruskog borca, koji vjeruje kako je već trebao biti izazivač. Ipak, za potvrdu toga morat će izbjeći ono što možete pogledati u videu ispod teksta te odvesti borbu tamo gdje njemu odgovara. Jedno je sigurno, neće mu biti lako.

Linker
27. travanj 2024 01:37