UFC

(VIDEO) Pali su zadnji pogledi pred UFC 308: Rakić staložen dok je Ankalaev prvi skrenuo svoj pogled

Ankalaev vs. Rakić

 SCREENSHOOT (YT, UFC)
UFC je promotovnim mini dokumentarcima najavio glavnu i sunaslovnu borbu, a cijeli program vam donosimo na kraju ovog članka

Doslovno nas dijele sati od spektakla slobodne borbe koji će se održati u Etihad Areni u Abu Dhabiju, a radi se o UFC-u 308 - ponajboljoj priredbi ove godine!

Pred nama je "card" kojeg bi potencijalno mogli godinama koje su ispred nas. Meč između Ilije Topurije i Maxa Hollowaya u najavi izgleda kao pravi vatromet – a vjerujemo da će nas ovi majstori kaveza očarati i uživo. Topuria, mladi lav s naslovom prvaka, kreće u prvu obranu pojasa, dok će legendarni Holloway tražiti povratak na tron koji mu je nekoć pripadao.

Dvojac će napokon riješiti svoje razmirice u dugo iščekivanom dvoboju za titulu u perolakoj kategoriji na UFC 308 priredbi, koja će se održati u subotu u Etihad Areni na Yas Islandu. Obojica su uspješno prošli vaganje, a posljednje ceremonijalno sučeljavanje obilježila je napetost – dok je Topuria odlučno govorio kako je “najbolji na svijetu” i obećao prvi nokautirati Hollowaya, Holloway je ostao miran, spreman vratiti pojas koji je izgubio 2019. nakon svoje nezaboravne pobjede nad Justinom Gaethjeom ranije ove godine.

Na istoj priredbi gledat ćemo eksplozivan dvoboj između Roberta Whittakera i Khamzata Chimaeva u srednjoj kategoriji, iako pojas nije u igri. Whittaker, s reputacijom „penicilina“ za hrvače, pokazao je kroz karijeru savršenu pripremljenost i borilačku inteligenciju. Chimaevu će ovo biti najveći izazov u dosadašnjoj karijeri, i svi se pitamo ima li u sebi šampionski kalibar koji bi ga odveo do borbe za titulu, čekajući pobjednika meča između Dricusa Du Plessisa i Seana Stricklanda.

Među zanimljivim okršajima večeri ističe se i borba između Aleksandra Rakića i Magomeda Ankalaeva. Rakić, poznat kao “Raketa,” dolazi s ciljem da zaustavi "crni niz" i povrati status potencijalnog izazivača trona u poluteškoj kategoriji. Parafrazirano, nakon dva poraza zaredom, pobjeda nad opasnim Dagestancem mogla bi mu osigurati povratak u sam vrh, a možda i borbu protiv Alexa Pereire. Srpskom borcu želimo svu sreću.

Aleksandar Rakić ulazi u kavez s mentalitetom vojnika na posljednjoj liniji obrane – nema što izgubiti, samo je pobjeda opcija. S dva poraza iza sebe, Rakić je poput boksača naslonjenog na konopce ringa, svjestan da svaki udarac sada mora biti presudan. U takvim trenucima pritisak nestaje; nema prostora za oprez, ostaje samo prilika da iznenadi i napadne bez zadrške. Ako uspije "srušiti" Ankalaeva, osigurat će svoj povratak među elitu i dokazati da, kad je sve na kocki, upravo tada postaje najopasniji.

Na ovoj priredbi popis boraca koji će nastupiti doista je impresivan, s imenima poput Geoffa Neala, Rafaela dos Anjosa, Leronea Murphyja, Dana Igea i mnogih drugih. Ovo je svakako jedan od najuzbudljivijih evenata godine.

Dodatni bonus za europske fanove je savršen termin održavanja, a njega možete pronaći u našem Borilačkom tjednu.

UFC 309 - rezultati vaganja (u lb):

Glavni dio priredbe:

Ilia Topuria (145) vs. Max Holloway (145)

Robert Whittaker (185.5) vs. Khamzat Chimaev (186)

Magomed Ankalaev (204.5) vs. Aleksandar Rakic (206)

Lerone Murphy (145.5) vs. Dan Ige (146)

Shara Magomedov (185) vs. Armen Petrosyan (186)

Preliminarni dio priredbe:

Ibo Aslan (205) vs. Raffael Cerqueira (203)

Geoff Neal (171) vs. Rafael dos Anjos (171)

Mateusz Rebecki (160) vs. Myktybek Orolbai (159)

Abus Magomedov (185) vs. Brunno Ferreira (185.5)

Kennedy Nzechukwu (241) vs. Chris Barnett (264)

Farid Basharat (147) vs. Victor Hugo (145.5)

Ismail Naurdiev (185) vs. Bruno Silva (186)

Rinat Fakhretdinov (171) vs. Carlos Leal (169.5)

Diego Lopes (145) - rezervni borac za glavnu borbu večeri

Linker
25. listopad 2024 17:31