UFC

(VIDEO) Paul Craig: Nadam se da će mi ova pobjeda donijeti novi UFC ugovor

Paul Craig
 screenshot/Youtube
Škotski poluteškaš Paul Craig još jednom je potvrdio koliko je opasan borac i koliko mu malo vremena treba da u borbi na parteru uhvati poziciju odakle će protivnika prisiliti na predaju. Pred meksičkom publikom savladao je Viniciusa Moreiru, a to mu je bila posljednja borba na aktualnom UFC ugovoru. Vjeruje kako je napravio dovoljno za zaslužiti novi.

Četiri pobjede i četiri poraza rezime je škotskog poluteškaša koji je brzo postao jedan od zanimljivijih boraca te kategorije. Možda ne toliko nastupima, koliko samom svojom karizmom. Ipak, prije borbe koju je proteklog vikenda odradio u Mexico Cityju nije mogao biti siguran hoće li nakon nje i dalje biti član UFC-a. Imao je još samo tu borbu na ugovoru, a novi mu još uvijek nije bio ponuđen. Da bi to izborio, odradio je najbolji mogući posao te je nakon samo tri minute borbe svog protivnika prisilio na predaju. Nakon toga mu nije bilo teško opisati kako se osjeća.

"Osjećam se kao da sam 2000 metara iznad razine mora, toliko sam sretan. Nisam očekivao da ću do pobjede doći tako brzo. Očekivao sam da će ipak potrajati malo duže, ali sretan sam što sam došao do pozicije iz koje sam završio borbu", rekao je slikovito Craig u razgovoru s medija nakon odrađene borbe, da bi onda dodao kako vjeruje da je napravio dovoljno za ostanak u UFC-u:

"Nadam se da će mi ovaj nastup osigurati novi ugovor i da ćete me vidjeti u UFC Octagonu i 2020. godine."

Paul je svojih osam borbi odradio od prosinca 2016. do danas, što bi značilo kako se u prosjeku bori otprilike svaka četiri mjeseca. Uslijedilo je pitanje kad bi ga fanovi mogli vidjeti iduće, naravno ukoliko dobije novi ugovor s promocijom.

"Sad bih volio malo odmoriti, no kad šef kaže da je vrijeme za borbu, onda je vrijeme za borbu. Moguće da ću se boriti krajem ove godine, no ako ne bude tako, vjerujem u svjež početak u 2020. godini", rekao je ovaj borac koji je za svaku svoju dosadašnju pobjedu uspio zaraditi i bonus od 50.000 dolara za najbolju izvedbu priredbe.

Možda njegova borba na nogama ne izgleda lijepo niti efikasno, no Paul Craig pravi je velemajstor kad završi u parteru. Bilo bi šteta izgubiti ga i vjerujemo da su u UFC-u toga svjesni i da će se već ovih dana novi ugovor naći na njegovom stolu.

Ispod teksta možete pogledati na koji način je savladao Moreiru.

Linker
23. travanj 2024 09:30