UFC

(VIDEO) Pobjeda kojom je Pereira osigurao ‘title shot‘: Prisjetite se kako je ‘Poatan‘ nokautirao Stricklanda

Alex Pereira vs. Sean Strickland

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Bivši prvak UFC-ove srednje kategorije u sedmom mjesecu prošle godine upisao je veliku pobjedu

Na meti mnošta kritika bili su UFC-ovi ‘‘matchmakeri‘‘ nakon što su prošle godine objavili meč između Alexa Pereire i Seana Stricklanda. Nakon samo dvije pobjede pod okriljem UFC-a, organizacija je uparila Pereiru s borcem koji već neko vrijeme kotira kao jedan od 6-7 najboljih boraca u srednjoj kategoriji.

Mnoštvo analiza govorilo je kako će puno iskusniji Strickland održati ‘‘MMA lekciju‘‘ Alexu Pereiri, ali Brazilac je trebao nešto više od dvije i pol minute kako bi začepio usta kritičarima. Strickland se upustio u obračun u stojci protiv elitnog kickboksača, a Pereira ga je nokautirao več u prvoj rundi.

‘‘Poatan‘‘ je svojim najjačim udarcem, lijevim krošeom, zahvatio Stricklanda, a zatim je desnicom dovršio posao. Teško uzdrmani Strickland djelovao je pomalo ljutito zbog prekida, ali bio je to više nego čist i opravdan prekid od strane suca Jasona Herzoga.

Vrlo nonšalantno je Strickland ušao u taj meč i to ga je dovelo do ekspresnog poraza. Alex Pereira pobjedom nad Stricklandom izborio je napad na titulu u srednjoj kategoriji, a kasnije te godine titulu je i osvojio.

Nažalost po Brazilca, Adesanya je osvetio poraz u četvrtom mjesecu ove godine i Pereira se nakon gubitka titule odlučio prebaciti u polutešku kategoriju. Debi unutar UFC-ove poluteške kategorije čeka ga 29. srpnja (sedmi mjesec) na UFC 291 eventu, a Stricklandov protivnik biti će Jan Blachowicz.

Ususret meču protiv Blachowicza, UFC nas je odlučio podsjetiti na ponajveću Pereirinu pobjedu u dosadašnjoj MMA karijeri. Stricklanda je lakoćom porazio, a tog kratkog meča možete se prisjetiti u videu ispod ovog teksta.

Linker
02. svibanj 2024 23:18