UFC

(VIDEO) Pogledajte kako Islam Makhachev dominira Daniela Cormiera u hrvanju

Islam i DC

 Screenshot (youtube, Fight Club Mma)
Uistinu je impresivno to što je uspio napraviti velikom hrvaču kao što je DC

Islam Makhachev odnedavno je prvak UFC-ove lake kategorije, a do titule je došao porazivši Charlesa Oliveiru u Abu Dhabiju. Manje od dvije runde bile su dovoljne Khabibovom rođaku da završi ‘‘Do Bronxa‘‘ i zasjedne na prestižno mjesto, a drugi borci nisu krili oduševljenje njegovim nastupom.

No, Islam je posebne zahvale imao za Khabiba i njegovog pokojnog oca koji su mu ulili temelje onoga što je postao danas. Na sve to Islam dolazi iz kraja gdje je hrvanje folklor, tako da se ne treba čuditi što je upravo u tom segmentu borbe i najjači.

Daniel Cormier i Islam su veliki prijatelji, a prije nekog vremena DC je izazvao Makhacheva da postavi video u kojem ga je Daniel navodno ‘‘prebio‘‘. Islam je to i učinio, samo to ‘‘prebijanje‘‘ od strane Cormiera nije ni na vidiku. Na snimci se vidi kako DC i Islam imaju hrvački sparing, a i vidi se kako je Islam uspio srušiti DC-ja pa čak ga dolje i na kratko zadržati. Video pogledajte ovdje:

Iako se ne zna koliko koji ima kilograma na ovom videu, razlika među njima je minimalno 20 kg. Sama ta činjenica govori u prilog tome koliko je ovo uistinu impresivno s obzirom da se DC kroz karijeru natjecao u teškoj i poluteškoj kategoriji, a i njegov olimpijski hrvački pedigre je također u igri.

Makhacheva sada vjerojatno čeka Volkanovski, a datum i lokacija nam još ostaje biti otkrivena.

Linker
19. travanj 2024 10:57