UFC

(VIDEO) Pogledajte kako je Blaydes uništio Overeema i naveo ga da postanu timski kolege

Blaydes vs. Overeem
 screenshot/Youtube
Curtis Blaydes ovog će vikenda tražiti pobjedu nad Juniorom Dos Santosom koja bi ga približila borbi za titulu UFC-ovog prvaka teške kategorije. Prije toga se imamo priliku prisjetiti kako je izgledala njegova najveća pobjeda do sada, ostvarena protiv Alistaira Overeema.

28-godišnji Curtis Blaydes (12-2, 7-2 UFC) neupitno je jedan od najboljih UFC-ovih teškaša. Ove subote u glavnoj borbi Fight Nighta u Raleighu tražit će svoju treću pobjedu u nizu i poziciju iz koje bi se mogao nadati mjestu izazivača. Bilo bi mu to drugi put da se nađe u takvoj poziciji.

Prvi put visoku poziciju izborio je sredinom 2018. godine pobjedom nad Alistairom Overeemom. Bio je Blaydes prije te borbe u nizu od četiri pobjede i vjerovalo se kako posjeduje visoku kvalitetu. No, tek borba protiv legende iz Nizozemske potvrdila je koliko je stvarno dobar, potvrdila je da ima ono što je potrebno za u budućnosti napasti prvaka.

Blaydes je tu borbu, održanu na UFC 225 priredbi, dominirao od prve do posljednje sekunde, odnosno do sredine treće runde kad je došlo do prekida, budući da se Overeem više nije mogao braniti. "Razor" je sve oduševio te večeri pa čak i Overeema koji je nedugo nakon toga postao njegov timski kolega.

Nažalost po Blaydesa, nakon ove borbe nije uspio nastaviti svoj niz i osigurati borbu za titulu, nego je poražen po drugi put u karijeri od Francisa Ngannoua. Vratio se putem dvije prošlogodišnje pobjede i sad traži treću. Prije subotnje borbe protiv Juniora Dos Santosa, pogledajte spomenutu borbu protiv Overeema.

Linker
16. travanj 2024 17:50