UFC

(VIDEO) ‘Pogledajte me sada!‘: Naježit ćete se na UFC-ov video posvećen Leonu Edwardsu

Leon Edwards

 Screenshot (youtube, Ufc)
Prvak UFC-ove velter kategorije zaslužio je ovakvu posvetu

Kakvom smo samo preokretu svjedočili 20. kolovoza (osmi mjesec) prošle godine. Tada se održao vrlo zanimljivi UFC 278 event u Salt Lake Cityju, a Kamaru Usman tražio je šestu uzastopnu obranu titule u velter kategoriji.

Na suprotnoj strani našao se Leon Edwards, britanski velteraš koji za poraz nije znao u proteklih 10 mečeva. Zapravo je Kamaru Usman posljednji borac koji ga je porazio, sada već davne 2015. godine, u 12. mjesecu. Ušao je Usman kao favorit i u drugi meč, ali Leon Edwards iznenadio je u prvoj rundi.

‘‘Rocky‘‘ je službeno postao prvim borcem ikad koji je srušio Kamarua Usmana, a uspio je Edwards uspostaviti i kontrolu s leđa. Time je i uzeo prvu rundu, ali sljedeće tri čisto su otišle u korist Usmana. Kamaru je prezentirao svoje vještine u potpunosti, sjajno je miksao hrvanje i stojku, a Edwards je djelovao iscrpljeno, kako fizički, tako i psihički.

Pokušao je Dave Lovell (Edwardsov trener) razbuditi svog borca između četvrte i pete runde, ali činilo se da Edwards samo čeka kraj i nada se preživjeti bez da bude završen. Opustio se donekle i Usman kojeg je minuta dijelila do pobjede, ali Leon Edwards tada je šokirao svijet.

Lijevim ‘‘high kickom‘‘ fantastično je pogodio Usmanovu glavu, a Nigerijac je ostao ležati bez svijesti. Šokantan preokret, ali uistinu fantastičan potez Edwardsa.

Nakon toga uslijedilo je emotivno slavlje, a Leon Edwards neprestano je uzvikivao ‘‘Pogledajte me sada, pogledajte me sada!‘‘. Radi se o govoru koji je obišao svijet, a Leon Edwards ispisao je jednu prelijepu priču, pravu ‘‘Rockyjevsku‘‘.

Ovog vikenda čeka ga prva obrana titule, a protivnik će mu biti upravo Kamaru Usman koji dolazi u London po osvetu. Ususret eventu, UFC je objavio fantastičnu najavu pod nazivom ‘‘Look at me now‘‘, a moramo priznati da su ovaj put nadmašili sami sebe. Mnogi su ostavili komentar kojim govore da su se doslovno naježili gledajući, a što dodati, osim da se video nalazi ispod teksta. Uživajte!

Linker
20. travanj 2024 09:12