UFC

(VIDEO) Pogledajte Jonesovu potvrdu meča protiv Ganea: Javio se iz dvorane Henryja Cejuda

Jon Jones

 Screenshot (youtube, Henry Cejudo)
Jon ‘‘Bones‘‘ Jones s osmijehom na licu pričao je o svom skorašnjem teškaškom debiju

Čekali smo, predugo smo čekali na debi Jona Jonesa u teškoj kategoriji, ali tko čeka, taj i dočeka. Jones će 4. ožujka (treći mjesec) debitirati u teškoj kategoriji, a on i Ciryl Gane predvodit će UFC 285 event u Las Vegasu.

Meč ove dvojice vrhunskih boraca ujedno će biti i za titulu prvaka u teškoj kategoriji, jer Francis Ngannou napušta UFC i time je ostao bez titule prvaka u teškoj kategoriji. Službena potvrda ove borbe sinoć je došla od strane Dane Whitea, Ciryla Ganea, ali i Jona Jonesa osobno.

Henry Cejudo na svom YouTube kanalu podijelio je video kraćeg razgovora s Jonom Jonesom, a ‘‘Bones‘‘ u sklopu tog razgovora potvrđuje meč protiv Ganea. Prije svega, Jones je otkrio kako se našao u dvorani Henryja Cejuda (Fight Ready) i kako je započela njihova povremena suradnja.

Podsjećamo, Jones je u 10. mjesecu 2021. godine protjeran iz JacksonWink dvorane zbog učestalih incidenata izvan kaveza i narušavanja ugleda dvorane. ‘‘Kap koja je prelila čašu‘‘ dogodila se u devetom mjesecu nakon što je Jones priveden zbog fizičkog nasilja nad svojom zaručnicom koja je ujedno i majka njihove troje djece. Mike Winkeljohn tada je odlučio poduzeti konkretan korak, ali Jones je nastavio privatno raditi s dobrim dijelom trenera koji su radili s njim unutar te dvorane. U međuvremenu je Jones započeo i suradnju s Henryjem Cejudom, a na zanimljiv način su se povezali.

‘‘Prije godinu dana počeo sam trenirati s Henryjem. Bio sam u gradu (u Phoenixu), moja djeca imala su turnir u odbojci, a ja sam pomislio da bih mogao ‘ubiti dvije muhe jednim udarcem‘. Mogao sam istovremeno posjetiti dobrog prijatelja, a istovremeno i pogledati svoju djecu na turniru. Drago mi je što sam došao ovdje. Henry je tako inteligentan, sjajan je lider i taktičar.‘‘, rekao je Jones u videu podijeljenom na YouTube kanalu Henryja Cejuda, a zatim je potvrdio meč protiv Ganea.

‘‘Nekoliko tjedana sam daleko od svoje prve borbe za titulu u teškoj kategoriji protiv Ciryla Ganea. Volio bih da mi Henry bude i trener za ovaj meč protiv Ciryla Ganea. Nadam se da možemo uskladiti naše rasporede i da će mi Henry biti u kutu.‘‘, rekao je Jones koji je istaknuo da je Henry jako strastven kad je MMA u pitanju i da nevjerojatno obraća pažnju na najsitnije detalje.

Henry Cejudo također se planira ove godine vratiti u kavez i napasti titulu prvaka u bantam kategoriji. ‘‘Triple C‘‘ slično kao i Jones, nije nastupao od 2020. godine, ali od petog mjeseca (Jones je nastupio u drugom mjesecu 2020. godine). Moguće je da im se rasporedi priprema na neki način preklope i da Cejudo ne bude u mogućnosti posvetiti se obavezama trenera, ali s obzirom da Aljamain Sterling muku muči s ozljedom biceps tetive, moguće je da Cejudo odgodi svoj povratak u kavez i pritom iskoristi priliku za biti u kutu jednom od najvećih boraca u povijesti ovog sporta.

Linker
24. travanj 2024 16:13