UFC

(VIDEO) Policajac iz Philadelphije u UFC-u debitirao nokautom, a već sutra bit će nazad na poslu

Porter vs. Daukaus
 screenshot
Vrlo zadovoljan svojih debijem u UFC-u bit će 30-godišnji teškaš Chris Daukaus

UFC je u posljednje vrijeme počeo proširivati svoju tešku kategoriju. Ili barem pokušavaju to napraviti, budući da su počeli dovoditi debitante i često ih međusobno uparivati na uvodnim programima svojih priredbi. No, do sada smo vidjeli rijetko kojeg za koga možemo reći kako ima potencijala napraviti neke bitnije rezultate u Octagonu. Ipak, tu i tamo pojavi se borac koji na neki način ostavi odličan dojam, poput Chrisa Daukasa.

Ovaj 30-godišnji borac iz Philadelphije dobio je priliku predstaviti se u borbi protiv Parkera Portera, inače drugoj borbi UFC 252 programa. Svi oni koji su pratili priredbu od samog početka mogli su tim putem vidjeti zanimljivog borca koji ima potencijala zadržati se na rosteru te ponuditi dobre predstave. Ova protiv Portera mogla bi biti prva u nizu takvih.

Daukaus je u njoj prezentirao tehnički vrlo dobar boks i jako brze ruke, a posebno impresivno je djelovala preciznost njegovih udaraca. Od samog početka preuzeo je kontrolu, kako je vrijeme prolazio izgledao je sve bolje, a tijekom četvrte minute je udarcima prvi put poslao svog protivnika na pod. Krajem prve runde posao je završio odličnom serijom, na kraju koje je pogodio koljenom, čime je samo stavio točku na i svoje impresivne debi predstave u UFC-u. Promocija nas je putem svoje Facebook stranice počastila završetkom borbe.

Daukaus je inače policajac u Philadelphiji, koji je poziv za borbu dobio dok se nalazio na ulici, odrađujući svoju smjenu na poslu. A na taj posao vratit će se već u utorak poslijepodne te će još neko vrijeme nastaviti kombinirati svoja dva posla, barem dok mu UFC ne ponudi ugovor od kojeg bi mogao živjeti kao "full time fighter".

"Moj je plan biti profesionalan borac. Uvijek sam govorio kako sam spreman na to, ako dođem do ovog nivoa i zadržim se na njemu, što je zapravo najteži dio jer je moj posao tek počeo. Zajedno sa svojim bratom i trenerima ću donijeti odluku kad se u potpunosti posvetiti borilačkom sportu", rekao je na konferenciji za medije nakon borbe.

Chris Daukaus trenutno je na omjeru od devet pobjeda i tri poraza, no isto tako vrijedi spomenuti kako je slavio u sedam od posljednjih osam borbi. Njegov tri godine mlađi brat Kyle također je UFC borac. On je debitirao krajem lipnja u borbi srednje kategorije protiv Brendana Allena. Tim putem je poražen sudačkom odlukom, no UFC mu je dao ugovor na više borbi i čeka se njegov idući nastup.

Linker
17. travanj 2024 07:59