UFC

(VIDEO) Završena je osma sezona DWCS-a; Talentirani američki borac oduševio Whitea ekspresnom pobjedom

Nick Klein

 Screenshot (twitter, Ufc)
Okončana je vrlo uspješna sezona "Dana White‘s Contender Series" showa

Službeno je završena osma po redu sezona "Dana White‘s Contender Series" showa. Još 2017. godine White je pokrenuo ovaj projekt putem kojeg perspektivni borci dobivaju priliku nastupiti na može se reći "kvalifikacijskom eventu" pred očima Dane Whitea. Oni koji oduševe UFC-ovog predsjednika, iste večeri bivaju nagrađeni ugovorom s vodećom svjetskom MMA organizacijom.

Ukupno deset evenata sadrži jedna sezona DWCS-a, a sinoć je održani taj deseti ovosezonski event. Pet mečeva prikazano je u sklopu finala sezone, a četvorica boraca uspjeli su doći do ugovora s UFC-om. Argentinka Julieta Martinez jedina je ostala bez ugovora među borcima i borkinjama koji su sinoć slavili na DWCS eventu.

Nick Klein, Luis Gurule, Yadier DelValle i Jonathan Micallef četvorica su novih pojačanja na UFC-ovom rosteru. Klein je borac srednje kategorije, a meč između njega i Heralda Souze predvodio je sinoć održanu priredbu. Borba je potrajala samo 37 sekundi, a do pobjede je došao Amerikanac Nick Klein.

"Submissionom", odnosno stražnjim gušenjem Klein je završio protivnika iz Brazila i upisao je šestu pobjedu u svom sedmom profesionalnom nastupu. Klein je doslovno prošao kroz Souzu, a njegov nastup imao je sve što Dana White voli vidjeti kod boraca koji nastupaju na DWCS-u. Klein je od prve sekunde tražio finiš, pokazao je odlučnost da ostvari svoj cilj i nakon samo 37 sekundi ostvario je ono po što je i došao u Vegas. Uz sve to, Klein je prihvatio meč osam dana uoči održavanja eventa i bio je blagi autsajder, što pobjedu čini još impresivnijom. Nick Klein, dobrodošao u UFC!

Puno pažnje privlačio je meč u "co-main" eventu. Neporaženi Luis Gurule (10-0) rukavice je ukrstio s Nicom Piccininnijem (7-1-0). Obojica su uoči meča bili neporaženi, a zapravo je fokus bio na Piccininniju. 27-godišnji američki borac muha kategorije imao je vrlo dobru hrvačku karijeru iza sebe. Hrvajući za Oklahoma State Cowboyse, Piccininni je četiri puta osvajao "Big 12 Conference" titule i konstantno je kotirao kao jedan od ponajboljih američkih hrvača u kategoriji do 57 kilograma. 2020. godine Nick se otisnuo u MMA, a 2021. godine odradio je debi.

Ranije ove godine, točnije krajem sedmog mjeseca Piccininni je odradio nastup na DWCS-u. Podijeljenom sudačkom odlukom porazio je Jacka Duffyja, a Dana White htio je vidjeti više prije nego ovom hrvaču uruči ugovor s UFC-om. Piccininni je dobio drugu šansu, ali Luis Gurule sinoć ga je porazio podijeljenom sudačkom odlukom.

Činilo se da bi Nick Piccininni mogao ovaj put impresionirati Whiteu. Upisao je rušenje na samom početku meča i uspostavio je kontrolu s leđa (‘backmount‘). Gurule je ostao miran, izvukao se iz nezahvalne pozicije, a u nastavku meča jako dobro je branio Nickove pokušaje rušenja. Nakon tri runde vrlo intenzivne akcije, Gurule je zasluženo slavio na bodove, a "dodatne bodove" dobio je zbog prihvaćanja ove borbe na "short notice". Time je zadobio Whiteovo poštovanje, ali i ugovor s UFC-om.

Jonathan Micallef (7-1-0) otvorio je priredbu porazivši Mohameda Ada (5-1-0) gušenjem u prvoj rundi. Ado je odbio tapkati i ostao je bez svijesti, a ugovor s UFC-om pripao je australskom velterašu. Yadier DelValle (8-0) kubanski je borac perolake kategorije, a do ugovora je došao pobjedom nad Brazilcem Antonijom Monteirom (17-5-1). White ne preferira potpisivati borce koji ne dođu do finiša, ali DelValle je dominantno slavio, pretukao je Monteira i zasluženo je dobio ugovor.

White i UFC mogu biti zadovoljni, pronašli su mnoštvo vrlo uzbudljivih boraca

Ukupno 42 boraca potpisao je Dana White tijekom desete sezone DWCS-a. Artem Vakhitov, Islam Dulatov, Andreas Berg Gustaffson i Torrez Finney neka su od imena koja su privlačila veliku pažnju još uoči samih nastupa, ali svakako upamtite i borce poput Lone‘era Kavanagha, Navaja Stirlinga, Kevina Vallejosa, Austina Bashija, Kodyja Steleea itd.

Na prvom ovosezonskom eventu ugovor s UFC-om osigurao je i Mansur Abdul-Malik. Neporaženi (6-0) američki borac srednje kategorije prezentirao je vrlo dobro hrvanje i odličan "ground and pound" u meču protiv Wesa Schultza kojeg je završio nokautom u drugoj rundi. Abdul-Malika izdvajamo jer ga 9. studenog (11. mjesec) čeka debi u UFC-u, a protivnik će mu biti Duško Todorović. Nadamo se da će srpski borac prekinuti Abdul-Malikov niz neporaženosti.

Linker
16. listopad 2024 10:02