UFC

(VIDEO) Poziv iz UFC-a promijenio je Cerroneove planove: ‘Ovo je borba dvije legende? Ne bih baš rekao‘

Donald Cerrone
 Screenshot (YouTube, UFC)
‘Pričao je puno sra*a kada sam napustio Jacksonovu dvoranu, a sada je učinio istu stvar‘

Donald Cerrone namjeravao se ponovno iz veltera preseliti u laku kategoriju, ali prozivka Diega Sancheza natjerala ga je na malu odgodu tih planova.

A ono što je Diego zatražio, to je izgleda i dobio te će u posljednjem meču svoje karijere snage odmjeriti s još jednim veteranom, ali i nekadašnjim timskim kolegom Cerroneom. Datum rezerviran za ovaj okršaj je 8. svibnja.

"Htio sam borbu u lakoj kategoriji, ali svi su bili zauzeti. No, onda se pojavio Diego i, pretpostavljam, molio UFC da mu ja budem protivnik u posljednjoj borbi. Nazvali su me i pitali jesam li za i odgovor je bio - 'naravno'", rekao je Cerrone na ovu temu na svom YouTube kanalu.

"Da, ovo je borba u velteru, ali to ne znači da ću nabiti kilograme. Ponašat ću se kao da se borimo u lakoj. Pokušat ću u kavez ući s nekakvih 76-77 kilograma te pripremiti tijelo za borbe u nižoj kategoriji. To je moj plan", dodao je 'Cowboy'.

Donald i Diego još su se 2018. spominjali kao potencijalni suparnici. Naime, Cerrone je u to doba napustio Jackson-Wink dvoranu i pritom kritizirao trenera Michaela Winkeljohna, a to tada nije najbolje sjelo Sanchezu koji je odlučio braniti čast svog trenera i tima pa se tako u jednom trenutku i ponudio za Cerroneovog protivnika.

Godinu dana kasnije i Sanchez je napustio slavnu dvoranu te se povezao s današnjim trenerom Joshuom Fabijom.

"On priča da je to borba dvije legende. No, ja ne mislim tako. Pričao je puno sranja kada sam napustio Jacksonovu dvoranu, a sada je učinio istu stvar. Ja sam tada napravio ono što sam morao napraviti. Izgradio sam svoju dvoranu, treniram svoje ljude i mislim da sam napravio pravi potez za svoju karijeru, a on je imao puno toga za reći o tome. Htio se boriti sa mnom, pa evo mu sada njegove prilike. Budi oprezan sa željama. Da, ovo će za mene biti zabavna 'highlight reel' borba. Ne podcjenjujem ga, to nikako. Postoje područja u kojima može biti opasan. Ali... Da se borim sa starim Diegom, prije 10 godina, e tad je bio težak protivnik. Trenirali smo skupa i to dobro znam", zaključio je Cerrone.

'Cowboy' će u ovom dvoboju pokušati prekinuti niz od pet nastupa bez pobjede, a kavez će se vratiti po prvi puta nakon rujna 2020. i borbe s Nikom Priceom (no contest).

S druge strane, Diego je u posljednjih pet nastupa ostvario tri pobjede. U zadnjem je meču poražen od Jakea Matthewsa, a karijeru će pokušati zaključiti 31. pobjedom u 44 profesionalne borbe.

Linker
17. travanj 2024 17:28