UFC

(VIDEO) Prije četiri godine proglašen je najvećim talentom, jučer je iz trećeg pokušaja ušao u UFC

Phil Hawes
 screenshot
Phil Hawes izborio je ugovor s UFC-om krasnom nokaut pobjedom ostvarenom na Contender Seriesu

Puno teži put do UFC-a nego što mu je to itko predviđao imao je Phil Hawes, 31-godišnji borac srednje kategorije, koji je u posljednjoj epizodi Contender Seriesa osigurao svoj UFC ugovor. Četiri godine kasnije nego što je vjerovalo da će to napraviti i tek iz trećeg pokušaja. No, isplatilo se čekati.

2016. godine pojavila se priča kako u Jackson Winkeljohn dvorani postoji momak imena Phil Hawes, borac srednje kategorije koji na treningu dominira protiv Jona Jonesa, čiji je bio sparing partner. UFC tako što nije mogo propustiti i Hawes je dobio poziv u 23. sezonu Ultimate Fightera. Oko njega se već prije emitiranja stvorio "hype", a takva je bila i najava njegove borbe protiv Andrewa Sancheza. Očekivao se borac koji će dominantno proći kroz sezonu. Umjesto toga, nije ušao niti u TUF kuću. Poražen je od Sancheza, koji je na kraju bio ukupni pobjednik.

Iako je u međuvremenu doživio poraz na WSOF-u od Louisa Taylora, Hawes je godinu kasnije dobio novu priliku. Bio je sudionik prve sezone Contender Seriesa, a hype je i dalje bio aktivan. Epilog je bio poraz od Juliana Marqueza nokautom u drugoj rundi. Phil Hawes, momak nevjerojatne eksplozivnost i fizičke građe bio je u tom trenutku otpisan.

Dvije godine Hawes se nije borio. Naporno je trenirao, prošao je kroz nekoliko kampova te se vratio u lipnju prošle godine. Upisao je dvije brze pobjede, da bi u siječnju nastupio u Ljubljani, na zajedničkoj priredbi WFC-a i Bravea. Nakon još jedne ekspresne pobjede, bilo je jasno da Hawes napokon počinje ispunjavati potencijal. Rezultat svega bio je novi poziv na Contender Series.

Jutros se tamo Hawes borio protiv Khadzhimurata Bestaeva, sjajnog borca iz American Kickboxing Academyja. Završio je svoj posao u 78 sekundi i napokon je zaradio UFC ugovor, a i sam Dana White je rekao kako se u show vratio kao novi čovjek. Nakon ovakve predstave kakvu možete vidjeti u videu ispod teksta, možda nije prekrasno da se "hype" uskoro ponovno aktivira.

Pogledajte kako je to Hawes, s četiri godine odgode, napokon izborio ugovor s UFC-om.

Linker
25. travanj 2024 08:36