UFC

(VIDEO) Prisjetimo se pet najboljih borbi TUF trenera uključujući nezaboravni teškaški klasik

Garbrandt vs. Dillashaw
 screenshot (YouTube, UFC)
Najzanimljivija stavka velikog broja Ultimate Fighter sezona bili su rivaliteti između trenera

Glavna borba UFC 266 priredbe donosi duel Alexandera Volkanovskog i Briana Ortege za titulu UFC prvaka perolake kategorije. Osim toga, to je i borba dva trenera netom završene sezone Ultimate Fightera, one povratničke. Ujedno će to biti i jubilarna 30. međusobna borba TUF trenera. Neke su se održale odmah nakon showa, neke na finalnim priredbama, a neka podosta kasnije, no rijetki su treneri koji se nakon showa nisu susreli i u Octagonu.

UFC je tim putem odlučio izdvojiti pet najboljih međusobnih borbi trenera. Neke su možda i neopravdano izostavljene s ovog popisa, poput duela Dana Hendersona i Michaela Bispinga na UFC 100 priredbi, kad se dogodio onaj legendarni brutalni nokaut te sjajne druge borbe Joanne Jedrzejczyk i Claudie Gadelhe, djevojaka koje su ponudile i jedan od žešćih rivaliteta unutar showa.

Svaka od ovih pet borbi je klasik kojeg se vrijedi prisjetiti, a na čelo je UFC ipak stavio borbu koju mnogi vrlo rado pamte. Riječ je o duelu Franka Mira i Antonia Rodriga Nogueire iz 2008. godine, ujedno borbe za titulu privremenog prvaka.

Koga su još uvrstili, najbolje da pogledati sami.

Linker
20. travanj 2024 07:16