UFC

(VIDEO) Prisjetite se borbe i nokauta kojim je Darren Till napravio iskorak u UFC-u

Donald Cerrone vs Darren Till
 Screenshot (youtube, Ufc)
Borca UFC-ove srednje kategorije narednog vikenda čeka borba protiv Dereka Brunsona

Borac iz Liverpoola Darren Till u svibnju 2015. godine debitirao je u UFC-u. Tada 23-godišnji Till u najjaču svjetsku MMA organizaciju došao je kao neporažen borac. Nokautom u drugoj rundi protiv Wendella de Oliveire Darren je uspješno debitirao, a nakon toga uslijedio je remi protiv Nicolasa Dalbyja te pobjede nad Jessinom Ayarijem i srpskim borcem Bojanom Veličkovićem. ''Gorilla'' je bio spreman za iskorak.

U listopadu 2017. godine Till je dobio priliku u svom prvom main eventu. UFC Fight Night 118 u poljskom Gdansku predvodila je borba između Donalda ''Cowboya'' Cerronea i Darrena Tilla, a radilo se o najvećoj borbi u dotadašnjoj Darrenovoj karijeri. Englez je opravdao očekivanja i nakon nešto više od četiri minute tehničkim nokautom je savladao legendarnog ''Kauboja''. Till se od samog početka borbe samouvjereno postavio te je diktirao tempo. Boksačke kombinacije bile su na jako dobroj razini i Cerrone je konstatno primao teške udarce u glavu. Pokušavao je Donald odvesti borbu u parter, no Till se uspješno branio i na koncu došao do pobjede nokautom. Jedna od stvari kojima je Till fascinirao komentatore je i njegova fizička veličina. Borac iz Liverpoola uvijek je djelovao fizički impozantno dok je nastupao u velter kategoriji.

Darren Till tom pobjedom definitivno se stavio na mapu top boraca u UFC-u, a sve je potvrdio i pobjedom u idućem nastupu protiv Stephena ''Wonderboya'' Thompsona. ''Gorilla'' se nakon toga borio i za UFC-ov pojas velter kategorije koji je tada držao Tyron Woodley, no prvim porazom u karijeri ostao je kratak za ostvarenje svog sportskog sna.

UFC je ususret nadolazećem vikendu i borbi između Darrena Tilla i Dereka Brunsona podsjetio upravo na borbu između Cerronea i Tilla, a kako je izgledala borba kojom je ''Gorilla'' napravio iskorak, pogledajte pri dnu teksta.

Linker
19. travanj 2024 07:32