UFC

(VIDEO) Prisjetite se najboljih dosadašnjih borbi za ujedinjenje UFC titule

Jose Aldo vs. Conor McGregor

 screenshot (YouTube, UFC)
UFC je 11 puta do sada organizirao borbu za ujedinjenje titule prvaka

Borba za ujedinjenje titula ili "unification bout" predstavlja borbu između pravog i privremenog prvaka. Upravo to će se dogoditi u glavnoj borbi UFC 270 priredbe između Francisa Ngannoua i Ciryla Ganea. Bit će to peti put da se u Octagonu sastaju pravi i privremeni prvak teške kategorije, čime je kraljevska divizija uvjerljivo najzastupljenija u takvim slučajevima. I 12. takav slučaj u UFC povijesti uopće.

Pravi prvaci do sada su bili nešto uspješniji, no one borbe u kojima je slavio privremeni nekako su više ostale u pamćenju te su danas važnije ako gledamo povijest slobodne borbe.

Pred ovaj važan okršaj, borbu koju ćemo svi s velikim zanimanjem pratiti, UFC se odlučio prisjetiti nekih od do sada najboljih i najvažnijih borbi ovog tipa. Mnogi se sjećaju kako su Conor McGregor i Israel Adesanya prvobitno bili privremeni prvaci, ali i kako neki poput Justina Gaethjea i Carlosa Condita nisu uspjeli otići dalje od toga. Sad nas najviše zanima kojoj od te dvije grupe će se trenutno pridružiti Ciryl Gane, koji je do privremene titule došao ekspresno, ali vrlo dominantno.

Linker
22. travanj 2024 12:01