UFC

(VIDEO) Prisjetite se prvog meča Adesanye i Whittakera: Ovo su stvari koje Robert ne smije ponoviti

Whittaker vs. Adesanya

 screenshot (YouTube, UFC)
Velika revanš borba za titulu UFC-ove srednje kategorije dogodit će se 13. veljače

Dvije godine i četiri mjeseca nakon borbe u koju su ušli kao pravi i privremeni UFC-ov prvak srednje kategorije, Israel Adesanya i Robert Whittaker ponovno će odmjeriti snage. 13. veljače u Houstonu predvodit će UFC 271 priredbu, samo što će ovog puta Adesanya u Octagon ući kao prvak, a Whittaker kao izazivač, s tim da obojica imaju puno toga za potvrditi i dokazati.

Adesanya će imati zadatak potvrditi kako je uistinu toliko bolji borac od svog protivnika koliko se činilo 6. listopada 2019. godine u Melbourneu, kad mu je doslovno uzeo mjeru, a onda i titulu prvaka. Adesanya je savršeno pripremio za sve što je znao o dotadašnjem prvaku i impresivno su izgledale njegove kretnje, kao i eskivaže. Nekoliko puta činilo se kako da ga je Whittaker promašio za par milimetara, no sama činjenica da se to nije dogodilo jednom govori u prilog tome koliko se Adesanya dobro pripremio. I svakim tim promašajem je Robert bio sve frustriraniji.

Sve je Israel radio onako kao treba, polako razbijajući obranu svog protivnika, na kraju ga ostavivši bez ikakve šanse. Nakon tri i pol minute akcije u drugoj rundi, završio je posao krasnim nokautom koji je došao preciznim pogotkom unutar razmjene udaraca. Kako je to sve izgledalo, možete se prisjetiti putem snimke cijele borbe.

Prva borba savršen je primjer onoga što Whittaker u revanšu ne smije raditi. Dopustio je emocijama da ga preuzmu, kao i prevelikoj želji da što prije napravi nešto konkretno. Slijedom toga je srljao i zapravo sam dolazio Adesanyi na udarce koje je baš za takvu priliku ovaj pripremio.

Srećom po njega, u posljednje tri borbe, odnosno sve tri borbe koje je odradio nakon ovog poraza, ujedno svog jedinog u srednjoj kategoriji, Whittaker je izgledao sjajno, rekli bismo nikad bolje. Imao je dovoljno vremena proučiti svoje pogreške i razmisliti o tome što je potrebno napraviti da ih ne ponovi. Sigurni smo da neće u Octagon ući kao isti borac.

Što se tiče Adesanye, njegov stil borbe jako dobro poznajemo, a isto tako znamo da ga u UFC-ovoj srednjoj kategoriji nitko do sada nije uspio ugroziti. Ipak, sigurni smo da je ispred njega njegova najteža borba do sada. On mora shvatiti da način na koji je dobio prvu borbu odlazi u sfere prošlosti. Ovog puta je to jedna druga borba. Ako želi i nakon nje biti prvak, morat će biti fokusiran na cilj te vjerojatno i ponuditi nešto novo ili barem nešto iz svog arsenala što do sada nismo često viđali.

Linker
27. travanj 2024 08:35