UFC

(VIDEO) Rakić i Blachowicz u jednom od najnapetijih sučeljavanja u povijesti UFC-a!

Jan Blachowicz, Aleksandar Rakic

 Screenshot(twitter, Ufc)
Na kraju su si borci ipak pružili ruku u znak uzajamnog poštovanja

Napetost se mogla rezati nožem na sinoćnjem sučeljavanju između srpskog borca Aleksandra Rakića i Poljaka Jana Blachowicza. Ne sjećamo se kada se posljednji put dogodilo da su se na sučeljavanju borci nabili jedan na drugoga nosom u nos, a da pritom niti jedan nije ni trepnuo! Rakić je izgledao hladan kao led, a u Poljaku se vidio sav onaj žar koji možda nismo imali prilike vidjeti već duže vrijeme. Kako bi se u serijalu Rocky reklo, Poljak je imao "Eye of the tiger" pogled, a Rakić je djelovao kao Mirko 'Cro Cop' na čuvenom sučeljavanju protiv Wanderleija Silve. Pogled oči u oči je trajao punih 20 sekundi, a nakon toga borci su si prijateljski pružili ruku i pozirali za medije.

Aleksandar Rakić vraća se u Octagon nakon 14 mjeseci i dvije pobjede u nizu, dok Jan Blachowicz dolazi od izgubljenog pojasa protiv Glovera Teixeire. Vidimo da su oba borca puni energije i želje za pobjedom, a ne sumnjamo kako će takav dojam ostaviti i u samoj borbi. Podsjetimo se, vaganje je prošlo bez problema što se tiče Rakića i Blachowicza i sada je sve spremno za današnji event. Rakić je težio 205 lbs (93 kg), dok je Blachowicz bio 200 grama teži sa 205.5 lbs (93.2 kg). Aleksandar Rakić trenutno je trećerangirani borac u UFC rosteru poluteške kategorije, a pobjednik ove borbe postat će direktan izazivač za pojas koji trenutno drži Glover Teixeira.

Zanimljiv okršaj vidjet ćemo i u preliminarnom dijelu programa u kojem će se sastati Michael Johnson koji je jedan od najvećih talenata u UFC rosteru koji se nikada nije uspio dokazati kako treba. Uvijek je nekako uspijevao ispustiti pobjedu iz ruke i dozvoliti manje kvalitetnom borcu da mu se podigne ruka nakon posljednjeg zvona. U posljednje četiri borbe upisao je poraze, ali unatoč tome je postavljen za favorita protiv Alana Patricka koji ima nešto bolji rezultat u posljednjih nekoliko borbi.

Linker
25. travanj 2024 18:31