UFC

(VIDEO) Rogan detaljno analizirao meč Miočić vs. Cormier II: 'Ti udarci u tijelo... moj Bože!'

Daniel Cormier i Stipe Miočić
 Youtube screenshot
"Ta borba je bila kaos! Čitav popis borbi je bio kaos! A meč u Anaheimu je bio divlji. Bilo mi je teško gledati DC-ja kako prima te udarce u tijelo. Grooozno! Strašno!", analizirao je UFC-ov komentator Joe Rogan u svom popularnom podcastu "main event" UFC-a 241.

Rogan je vrativši se u Los Angeles nakon UFC-a 241 odradio podcast s popularnim glazbenikom Everlast,om koji je i sam bio u prvim redovima Honda Centra dok se Miočić vraćao na tron teške kategorije.

"Čovječe Stipe je opak, htio je svoj pojas natrag. Nevjerojatno je i kakve je udarce sve primio. A prvi put ga je DC uspio srušiti s prvim dobrim udarcem. Ali ovaj put je Stipe vidio sve što ide prema njemu. Kada nisi spreman i ne očekuješ udarac, može te srušiti prvi koji stigne. A kada si u meču u kojem se boriš s takvim kalibrom hrvača grčko-rimskim stilom, koji te može tako lako manipulirati... Savršeno ga je manipulirao da bi došao do pozicije za onaj udarac. To je bila umjetnost. No, u drugom meču ga niti jednom nije uspio pogoditi tako čisto", smatra Rogan i dodaje:

"Iako ga je i ovaj put pogodio jako dobro nekoliko puta. No, Stipe je to sve bez problema primio. I onda je DC pomislio - 'čovječe, Stipe može primiti udarac'. Prvi put ga je samo uhvatio nespremnog, uhvatio ga je na krivoj nozi. A posebno impresivno je bilo gledati kako je Stipe i dalje spreman u trećoj i četvrtoj rundi. Izgledao je sjajno."

A onda je Rogan još jednom analizirao ključan segment borbe - snažne aperkate u tijelo koje je Miočić opetovano plasirao u 4. rundu. Bila je to priprema za totalno uništenje koje je uslijedilo.

"Čovječe, ne možeš pustiti takvom borcu da te udara u tijelo toliko puta. Naravno, DC to nije htio dopustiti, ali toliko je dobar Stipe Miočić. Poštovanje Cormieru, sjajan je to borac i meni izuzetno drag čovjek. Jedan je od najboljih komentatora i sjajna osobnost...", tumači Rogan.

Hoće li se Cormier nastaviti natjecati ili je ovo bio njegov kraj? Rogan vjeruje da je zacrtao trilogiju s Miočićem.

"Mislim da bi se htio boriti protiv Stipe ponovno, to je ako moram nešto pretpostaviti. Vjerojatno bi htio još jedan meč protiv Stipe jer smatra da se nije dobro borio u ovom revanšu. Kaže da nije slušao svoj kut i da je odradio loš posao. Prvu rundu je bio odličan, ali nakon toga mu je Bob Cook u kutu vikao - 'drži svoje proklete ruke gore'. A DC je samo išao naprijed. Nisam siguran je li to bio dio taktike, je li to bio neki psihološki faktor u borbi da ga žele stisnuti i pokazati da je on sada prvak Ali Stipe je sve tp preživio, bio je unutra, posebno je dobro izgledao u 3. i 4. rundi što je impresivno. Jer vidjeli ste prvu rundu u kojoj je dobio batine", dodaje Rogan.

Čitav segment podcasta u kojem priča o meču Miočić vs. Cormier II pogledajte u nastavku:

Linker
15. travanj 2024 19:59