UFC

(VIDEO) Sean Strickland opet pretukao ‘civila‘ na sparingu: Pogledajte snimku sparinga

Sean Strickland (lijevo) i muškarac imena Johnny

 Instagram (sean Strickland)
UFC-ov borac srednje kategorije uživa sparirajući s ljudima koji nemaju pretjeranog iskustva u tom sportu

Sean Strickland bez sumnje jedan je od UFC-ovih boraca kojeg ponajčešće gledamo u sparinzima s ‘‘običnim smrtnicima‘‘, odnosno ljudima koji imaju jako malo borilačkog iskustva ili ga uopće ne posjeduju. Više puta svjedočili smo snimkama u kojima je Strickland doslovno prebio nekog od takvih dobrovoljaca koji se odvaže na sparing s njim, a sada je ponovno isplivala jedna takva snimka.

‘‘Ovo je Johnny. Upoznao sam Johnnyja šetajući, a on mi je pokazao svoj ‘shadow‘ boks. Ja sam mu rekao da bi trebao doći trenirati, a on se odlučio pojaviti na treningu. Johnny, koliko snažno želiš sparirati?‘‘, pitao je Strickland svog novog sparing partnera, a Johnny je rekao da želi Stricklanda na ‘‘69 posto‘‘ njegovih mogućnosti. Strickland je istaknuo kako će podići to na 70 posto, a usput se ubacio i Chris Curtis koji je rekao kako se radi o ‘‘lošoj ideji‘‘ Johnnyja.

Mora se priznati kako je taj Johnny djelovao vrlo raspoloženo uoči sparinga i zapravo je bio sretan jer mu se pružila prilika sparirati s top 10 borcem UFC-ove srednje kategorije.

Ipak, kao što je Chris Curtis najavio, bila je to loša ideja, jer Strickland je udarcima dvaput poslao Johnnyja na tlo, odnosno u nokdaun. Razlika u kvaliteti očekivano je bila velika, ali Johnny se može pohvaliti kako je pogodio Stricklanda jednim vrlo dobrim ‘‘low kickom‘‘.

Srećom pa ovaj sparing nije završio s težim posljedicama za momka pod imenom Johnny, a Strickland je odradio jedno lakše zagrijavanje uoči meča koji ga čeka u ranim nedjeljnim satima.

Sean će braniti svoje sedmo mjesto u poretku izazivača srednje kategorije, a protivnik će mu biti nerangirani Abus Magomedov. Podosta je nejasno kako je Abus zaslužio priliku boriti se ovako visokorangiranim borcem, jer iza Abusa je samo jedna pobjeda pod okriljem UFC-a.

Zaslužuje li Abus ovaj meč, saznat ćemo u nedjelju, a Stricklanda sigurno čeka puno teža borba nego ova koju je imao protiv hrabrog Johnnyja. Snimku tog sparinga pogledajte ispod ovog teksta.

Linker
07. svibanj 2024 10:44