UFC

(VIDEO) Sean Strickland rasplakao se gostujući u podcastu, Ian Garry sasuo paljbu: ‘Začepi i fokusiraj se na sebe‘

Sean Strickland (lijevo) | Ian Garry (desno)

 Screenshot (youtube, Theo Von Podcast)
UFC-ov prvak srednje kategorije prisjetio se svog traumatičnog djetinjstva

Tko bi rekao da će UFC-ova ‘‘2024 Seasonal‘‘ konferencija za medije napraviti tako veliku pomutnju. Bila je to ona konferencija za medije na kojoj su se našli Sean Strickland, Dricus Du Plessis, Marlon Vera, Sean O‘Malley, Alexander Volkanovski i Ilia Topuria.

U centru pažnje bili su Strickland i njegov skorašnji protivnik Dricus Du Plessis, a najupečatljiviji trenutak zapravo je izjava kojom Dricus Du Plessis podsjeća Stricklanda na teško djetinjstvo.

‘‘Brate, zašto si tako ljut? Misliš da te tvoj otac mlatio? Tvoj otac nije ništa spram mene. Ja ću ti pokazati što su batine. Vratit ću ti sva sjećanja iz djetinjstva. Sve do jednog, sve one trenutke kad bi ti legao u krevet, a tvoj otac dođe i prebije te.‘‘, udario je Dricus ispod pojasa.

Mnogi već znaju Stricklandovu životnu priču. Njegov otac bio je alkoholičar, psihički bolesnik i obiteljski nasilnik. Tukao je svoju suprugu, ali i tada maloljetnog Seana, a Dricus je svojim komentarima dodatno razbjesnio Stricklanda.

‘‘Dušu ću ti uzeti, razumiješ li me?‘‘, zaprijetio je Sean, a uslijedio je vrlo iritirajuć smijeh Dricusa Du Plessisa.

‘‘Čemu se smiješ, ti pederčino?‘‘, pitao ga je Sean, a Dricus je tu shvatio kako je pogodio ‘‘ravno u živac‘‘.

‘‘Da, pogodio si u živac, kujo. Idi stavljaj led na svoj gležanj, ti usrana kukavice. Uništit ću te.‘‘, derao se Strickland u mikrofon, a Dricus je držao osmijeh na lice, svjestan da je nadjačao Stricklanda u njegovoj igri.

Samo dva dana kasnije, Strickland i Du Plessis potukli su se na tribinama T-Mobile Arene, dok se održavao UFC 296 event.

Više je nego jasno da Stricklanda pogađa tema njegovog bolnog djetinjstva, a gostujući u podcastu Thea Vona, Strickland je otvorio dušu i pojasnio je zašto su Dricusove riječi izazvale takvu reakciju.

‘‘Postoje neke stvari koje prelaze granicu. Ne trebate govoriti o nečijoj ženi, nečijoj djeci, niti se spominje kako je netko zlostavljan kao dijete. To su stvari koje prelaze granicu. Jednom kad je Dricus prešao tu granicu, pokušao sam ga ignorirati, ali ‘kuhao‘ sam u sebi. Kad god Dricus dotakne tu temu i šali se na račun toga, niste svjesni, želim ga ubiti. Mislim da problem leži u tome što netko tko je bio žrtva kao dijete, ne želi opet pristati na nešto takvo. Ubit ću ga.‘‘, poručio je Sean, ali u sklopu istog podcasta nešto detaljnije je pojasnio i traume koje je prošao.

Stricklandove riječi nećemo u potpunosti prevoditi jer se radi o slikovitom opisu obiteljskog nasilja, a upozoravamo da je i video unutar ovog teksta potencijalno uznemirujuć, jer Strickland se dotaknuo nekih uistinu teških tema.

Ukratko, Sean je prepričao kako je njegov otac zlostavljao njega i njegovu majku, fizički je vršio nasilje nad njima, a Sean je cijelo djetinjstvo prolazio kroz takve stvari.

‘‘Ostajao bih budan do 3 ujutro, a u školi nisam uspijevao pratiti nastavu i biti prisutan, jer mi se spavalo. Prestao sam vjerovati u Boga još u osnovnoj školi. Ležao bih u krevetu i plakajući bih razmišljao kako da si naudim. Ne mogu se sjetiti niti jedne dobre uspomene iz djetinjstva.‘‘, pojasnio je Sean, a pričajući o ovoj temi, čak se i rasplakao. (Upozorenje: slijedi potencijalno uznemirujuć video)

Mnogi su iskazali podršku Stricklandu jer je otvoreno pričao o ovoj temi i pokazao je svoju emotivnu stranu, ali zanimljivo da se jedan borac odlučio javiti kritikom na račun Seana.

Radi se o Ianu Garryju, irskom velterašu koji je početkom 12. mjeseca bio na udaru Seana Stricklanda, ali i kompletne MMA javnosti. Garry i njegova supruga Layla Machado Garry bili su predmet ismijavanja, ponajviše zbog činjenice da je Layla svojevremeno napisala knjigu ‘‘How to be a WAG‘‘ (‘Kako postati WAG‘). Zapravo se radi o kratkom ‘‘priručniku‘‘ u sklopu kojeg Garryjeva današnja supruga opisuje kako žena može zavesti mladog, perspektivnog sportaša.

Nastavno na sve to, u javnosti su se pojavile priče kako Layling bivši suprug živi zajedno s njom i Ianom, a navodno je i Garryjev osobni nutricionist. Dodamo li da je Garry usvojio i prezime svoje supruge (zadržao je i svoje), pregršt je materijala zbog kojeg se našao na meti MMA javnosti.

Strickland je ‘‘davao savjete‘‘ Garryju da napusti svoju suprugu, jer prema Seanovom mišljenju, Layla je ‘‘seksualni predator‘‘ koji pokušava iskoristiti Garryja. Inače, Layla je 14 godina starija od svog supruga.

Svi ti komentari doveli su do toga da su Garry i njegova supruga zabranili komentare na svojim društvenim mrežama, a u javnost su isplivale i prijetnje tužbom koje je uputio Seanu Stricklandu. Teško su se Garry i Layla nosili s cjelokupnom situacijom, ali talentirani irski velteraš sada je odlučio uzvratiti paljbu ka Seanu Stricklandu.

‘‘Kako su se stvari okrenule. Obraćaš se drugima na najniži i najpodliji način, ali ne možeš podnijeti udarac. Napadao si moju ženu opsesivno i bez prestanka, nazivajući je pedofilom. Očito je da su isplivale tvoje traume iz djetinjstva. Tvrdio si da mi ‘daješ savjete‘. Sada je moj red da uzvratim uslugu. Ti bi trebao začepiti i fokusirati se na ono što vidiš u ogledalu, jer očito je da imaš ozbiljnih problema koje moraš riješiti. Želim ti sve najbolje, ali nikad više nemoj usmjeravati svoju bol ka mojoj obitelji. Sretna Nova godina.‘‘, poručio je Garry.

Očekivano, Garryjev komentar naišao je na osudu javnosti. Mnogi su istaknuli kako za razliku od Garryja, Strickland nije birao svoje probleme. Teško djetinjstvo nešto je što nije mogao izbjeći, dok je Garry birao suprugu i svog nutricionista.

Također, mnogi zamjeraju Garryju jer se nije pojavio na UFC 296 eventu. Irac je otkazao nastup zbog upale pluća, ali mnoštvo je onih koji sumnjaju u te razloge i smatraju da je Garry podlegao pritisku javnosti.

Sve u svemu, na relaciji Strickland - Garry rađa se svojevrsno rivalstvo, a nekad u budućnosti, možda dobiju priliku obračunati se unutar kaveza.

Linker
07. svibanj 2024 22:50